Završila operacija dječaka iz Brestja, kirurginja otkrila: ‘Ožiljci nikad neće nestati’

KB Dubrava (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

U utorak navečer završila je operacija dječaka iz Brestja kojeg je napao i ugrizao pas za lice.

O zahvatu je govorila Koraljka Hat, maksilofacijalna kirurginja u KB Dubrava, koja je za RTL potvrdila da je operacija dobro prošla te kako je došlo do ozljede gornje usne i desne strane obraza te ozljede mekog tkiva.

Novi detalji horora u Brestju: ‘Susjed mi ga je doveo u krilo, kad sam pogledala dijete, šokirala sam se’

“To smo rekonstruirali najbolje što smo mogli. Postoji mali defekt tkiva, nije savršeno, ali bit će u redu”, rekla je kirurginja dodavši kako je operacija trajala sat vremena, više nego li su očekivali.

Ostat će u bolnici

Otkrila je da su tijekom operacije koristili metode plastične kirurgije, da su lokalno premjestili dio tkiva te da su tako riješili ranu.

Dječak će u bolnici provesti nekoliko dana te će za to vrijeme dobivati antibiotike te će mu se u bolnici brinuti o rani, a s obzirom na ozljedu, moći će se hraniti samo tekućom hranom.


Strava u Brestju: Agresivni pit bul ugrizao dijete

“Nakon vađenja šavova, slijedi oporavak od nekoliko mjeseci gdje će se ožiljci morati tretirati na adekvatni način kako bi ispali što bolje. Sigurno će trebati i korelacija nakon nekoliko mjeseci”, otkrila je kirurginja i dodala “Ožiljci će sigurno biti vidljivi i nikad neće biti nevidljivi”.

Unatoč ozljedama, maksilofacijalna kirurginja je rekla kako će dječak odmah moći govoriti, no da će ga malo boljeti, ali da će najviše problema imati s prehranom.


Komentari