Zagrepčanka svjedočila nemiloj sceni u poznatoj trgovini: ‘Skoro mi je udario dijete, da znate da takvi haraju’

Poslovnica trgovine. (Foto: Ronald Gorsic/CROPIX)

Svakodnevna policijska izvješća za javnost govore koliko su učestale krađe po Zagrebu no koliko to potresno može biti znaju oni koji su iz prve ruke doživjeli takvo iskustvo. Jednu nedavnu situaciju podijelila je jedna Zagrepčanka na društvenim mrežama. Razbojnička krađa dogodila se prije nekoliko dana u poznatom lancu trgovina.

“U Bipi dok sam plaćala račun lopov je uletio i pokupio par parfema na ulazu. Prodavačica ga je pokušala spriječiti, ali ju je odgurnuo. Bila su dvojica mladića od 20-25 godina u crnom s kapuljačama. Otrčali su u smjeru prema parku prekoputa i u taj dio kvarta.

U unutra nas je bilo 4-5 žena. To je bilo u tri sekunde da se nismo ni snašli. Prodavačica je zvala policiju i rekla je da su to već nedavno napravili. Sličnu situaciju sam doživjela prije par mjeseci u Sparu gdje su djelatnici isto tako potrčali. Ovo je malo upozorenje da znate da takvi haraju kvartom”, podijelila je svoje iskustvo potresena Zagrepčanka.

Prizor na Črnomercu ZET-ovcu sledio krv u žilama: ‘I onda ćemo se čuditi gdje su tramvaji’

Slične scene u raznim trgovinama

U komentarima je bilo još sličnih iskustava.


“Isto mi se dogodilo u Mulleru. Dok je izlazio trčeći iz dućana skoro mi je udario dijete. To je bio neki extra glupi lopov, jer se kasnije vratio po auto, koji je parkirao kod kioska. Inače imaju običaj ići Muller, Konzum, dm, Spar, Bipa… lagani đir po kvartu”, bilo je jedno svjedočanstvo.

O događaju koji odgovara opisu Zagrepčanke na društvenoj mreži izvijestila je i zagrebačka policija.

“U petak, 5. travnja oko 19.45 sati, na Peščenici, u Ulici Milana Pavelića, nepoznati počinitelj uz uporabu tjelesne snage počinio je razbojničku krađu nad 56-godišnjom zaposlenicom.

Počinitelj je ušao u trgovinu i prišao odjelu s parfemima te otuđio više parfema s polica. Tom prilikom uočila ga je zaposlenica koja ga je pokušala zaustaviti, ali ju je on odgurnuo i pobjegao. Materijalna šteta iznosi više stotina eura”, priopćili su iz policije.

Od parfema, sportske opreme do goriva

U utorak su iz PUZ-a izvijestili o još nekoliko krađa. Teška krađa dogodila se na Trnju.”8. travnja oko 2.34 sati na Trnju, u Ulici Ivana Zahara, iz trgovine nepoznati je počinitelj otuđio veću količinu sportske odjeće, obuće i opreme. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća eura”, pišu iz policije.

A u utorak je pak meta lopova bilo gorivo. “9. travnja. 2024. godine oko 00.27 sati na Peščenici, u Ulici Grada Vukovara, na neograđenom parkiralištu, policijski službenici su u krađi goriva iz autobusa zatekli dvojicu u tom trenutku nepoznatih počinitelja.

Uhićeni su na mjestu događaja, a radi se o dvojici muškaraca starosti (34 i 25) koji su uz uporabu sredstava prisile dovedeni u službene prostorije. Kriminalističko istraživanje i očevid slijede”, priopćili su iz PUZ-a.


Komentari