Zagrebački mladići smislili plan protiv stranih dostavljača: Sve bi im uzeli

Tramvaj. ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Fizički napadi pojedinaca na strane radnike u Zagrebu, mahom dostavljače hrane, postali su nažalost dio svakodnevice. Pljačkaju ih, otimaju im utržak, dio kojeg je i njihova dnevna zarada. Prijete im, buše gume na biciklima i skuterima kojima vrše dostavu… Ima svakojakih slučajeva o kojima gotovo na dnevnoj bazi izvještava zagrebačka policija.

Lažni zaposlenici HNB-a idu okolo i ljudima uzimaju novac: ‘Građani, budite na oprezu’

Iz PU Zagrebačke tako navode da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka za koje se sumnja da su 30. prosinca prošle godine oko 22 sata napali državljanina Indije koji im je dostavljao hranu. Jedan je mladić naručio hranu, a drugi je dostavljaču prijetio nožem i otuđio torbicu s dokumentima i novcem.

Policija, ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Ista lokacija, sličan slučaj

Na istoj lokaciji zločin se dogodio i četiri dana ranije. Naime, 26. prosinca opet je 20-godišnjak naručio hranu. Toga puta stigao mu je dostavljač iz Bangladeša, a mladić je bio u društvu još jedne, zasad nepoznate muške osobe. Uzeli su hranu, a onda je 20-godišnjak stao urlati i prijetiti dostavljaču nožem. Uzeo mu je novac i dao se u bijeg.

Iz PUZ-a navode da je materijalna šteta iznosila oko 390 eura koje su, kako se sumnja, osumnjičeni potrošili za osobne potrebe.


No, nije to sve. U nedjelju je na Pešćenici također napadnut indijski dostavljač hrane. Više mladića su mu otuđili novac, odnosno nekoliko stotina eura. Istoga je dana počinjen sličan delikt na Trnju. Dvojica su u ulici Prudi napala 29-godišnjeg državljanina Pakistana. Uzeli su mu novac i hranu, a potom mu i razbili mobitel.


Komentari