Uznemirujuće snimke iz Njemačke: Pucnjava u blizini fan zone, mučkarac napadao sjekirom

Pucnjava u blizini fan zone u Hamburgu (Foto: Instagram/Screenshot)

Treći je dan održavanja Europskog nogometnog prvenstva, a Njemačku potresaju ne tako veseli događaji. Naime, policija je u Hamburgu ustrijelila muškarca koji je pokušao napasti prolaznike sjekirom.

Napad se dogodio u četvrti St. Pauli, nedaleko od fan zone u kojoj se nalazi oko 40.000 nizozemskih navijača, koji su došli gledati nastupe svoje reprezentacije na Europskom prvenstvu u nogometu, javljaju tamošnji mediji.

Napadač je napao navijače, a potom nasrnuo i na osiguranje. Policija je prvo upotrijebila suzavac, a onda i zapucala. Jedan je policajac prvo ispalio hitac upozorenja, a zatim je ustrijelio napadača. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.

Izboden nožem

Podsjetimo nakon prve večer i prve utakmice na Euru između Njemačke i Škotske, oko 23 sata navečer, izbila je masovna tučnjava u kojoj je jedan muškarac podlego ozlijedama nakon uboda nožem.

U potrazi za počiniteljem policija je pretraživala okolne vrtove i garaže, no osumnjičeni se kasnije predao i pojavio pred istražnim sucem zbog sumnje u ubojstvo iz nehaja. Radi se o 30-godišnjaku koji je također državljanin Njemačke.

“Grupa i žrtva nisu poznati nikome u klubu. Članovi kluba jučer su na igralištu gledali utakmicu Europskog prvenstva. Nije poznato kako i zašto je nepoznata grupa ljudi došla u prostorije kluba”, kazao je jedan od svjedoka za Bild.


Komentari