UHVAĆEN OPASNI SERIJSKI PLJAČKAŠ! Operirao u Zagrebu i Karlovcu: Tukao je zaposlenike trgovina i prijetio im pištoljem

Ilustracija (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Veliku policijsku akciju dovršile su zagrebačka i karlovačka policija koje su provele kriminalističku istragu i uhvatila 41-godišnjaka koji je počinio ukupno 29 pljački, od čega 28 na području Zagreba i jednu u Karlovcu.

Uhvaćen je 7. studenog nakon što je u Zagrebu ušetao u ljekarnu u Ulici Dore Pfanove i pištoljem prijetio dvjema zaposlenicama. Maskirao se crnom medicinskom maskom, a iznenadio ga je i pomrsio mu planove zaštitar koji ga je uhvatio za ruku u kojoj je držao pištolj. Pokušao je pobjeći, a dok se hrvao sa zaštitarem stigla je policija i svladala ga.

Policija je zatim otkrila da je 41-godišnjak operirao od 11. srpnja, gotovo četiri mjeseca. Modus operandi bio mu je ulazak u trgovine mješovitom robom, ljekarne i benzinske postaje. Pazio je da su zaposlenici sami, a onda im prijetio pištoljem ili nožem kako bi se domogao novca.

Dva puta se do svojih meta dovezao biciklom, a u jednom je slučaju čak pištolj prislonio i na tijelo zaposlenika, dok je nekoliko puta zaposlene osobe i udario.

Operirao je većinom na području Trešnjevke gdje je počinio ukupno 20 razbojništava. Pet puta je pljačkao i na Črnomercu, sumnja se, a jednom na Krugama i dva puta na području Novog Zagreba te jednom u Karlovcu. U jednom je slučaju čak dva puta opljačkao istu trgovinu u Ulici Ljubljanica.

Materijalna šteta koju je počinio iznosi oko 90.000 kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Komentari