TRAGEDIJA NA MREŽNICI Pronađena beživotna tijela dvojice emigranata iz Senegala i Gambije

Foto (ilustracija): Ivan Lackovic / CROPIX

Dvojica migranata utopila su se u rijeci Mrežnici, jedan na području općine Barilović, a drugi na ogulinskom području.

Karlovačka policija je u subotu navečer dobila dojavu nepoznate osobe koja je rekla kako joj treba pomoć jer se jedna osoba utopila. Nakon što je utvrđena njena lokacija na području Svojića u općini Barilović, na teren su poslani policajci.

Nakon što su došli na mjesto poziva policajci su pronašli osam stranih državljana, a s obzirom na to da je jedan od njih bio u lošem stanju, pružena mu je liječnička pomoć. Nakon liječničke obrade prevezli su ga u policijsku postaju gdje su se već nalazili ostali strani državljani.

Tragali za nestalim

Utvrdili su da je riječ o državljanima Gambije i Senegala koji su u Hrvatsku ušli nezakonito. Također, utvrdili su da je jednu osobu koja je bila s njima prilikom prelaska Mrežnice voda povukla i da se vjerojatno utopila.

Policija je tijekom nedjelje tragala za nestalom osobom. Pretraživala je rijeku Mrežnicu na području Ogulina i općine Barilović. Tijekom potrage pronašla su dva tijela nepoznatih muškaraca, jedno na području Svojića u Općini Barilović, a drugo na području Donjih Dubrava, Ogulin.

Policija je napravila očevid kako bi utvrdila okolnosti smrti i identitet nastradalih. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o strancima, izvijestila je karlovačka policija.



Komentari