TRAGEDIJA KOD VELIKE GORICE: Razjašnjeni detalji teške prometne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

U utorak, 23. veljače oko 10.15 sati kod Velike Gorice se dogodila strašna prometna nesreća u kojoj je život izgubila jedna osoba. Iako se nagađalo kako je mladi vozač kamiona zaspao pa tako skrivio nesreću, policijsko izvješće je djelomice razjasnilo slučaj.

Naime, 19-godišnjak je upravljao kamionom marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka državnom cestom DC-30, između mjesta Vukovina i Buševec, a vozio je u smjeru juga, dakle prema Zagrebu.

Kad je došao na nadvožnjak „Turopolje“ u usponu, nije se držao svoje trake, već je skrenuo i prešao u suprotni smjer. Po toj se traci vozio 59-godišnji muškarac u Opelu riječkih registracija.

Kad je 21-godišnjak u kamionu prešao u tu traku, dogodio se frontalni sudar. Od siline naleta kamion se prevrnuo na desnu bočnu stranu. Opel je tom prilikom odbačen unazad, pa je udario u auto iza sebe, a radilo se o Toyoti koju je vozio 55-godišnji muškarac iz Siska.

Inače, vozač Toyote je naglo zakočio kad je vidio strašni sudar kamiona i auta ispred sebe, no to nije bilo dovoljno da izbjegne to da i on sudjeluje u nesreći. Vozač u čiji se auto zabio Opel nije ozlijeđen.

No, vozač Opela u kojeg se zabio kamion je poginuo na mjestu nesreće. Vozač Toyote, 55-godišnji muškarac iz Siska, rekao je kako je kamion gurao vozilo prema njegovom autu 20 metara.


U jednom trenu je oštetio zaštitnu ogradu te se zaustavio udarivši u njegovo vozilo. Muškarac je rekao i kako je nakon što su se vozila zaustavila izašao i pokušao pomoći 59-godišnjem vozaču, no nije mu bilo pomoći.

Rekao je kako on ne osjeća nikakve bolove, međutim njegova supruga (53), koja je također bila s njim u automobilu požalila se na bolove u leđima.


Komentari