TEŠKO MU PAO ZATVOR Stranac koji je prevozio migrante pokušao pobjeći iz Remetinca, a to nije jedina drama

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL, Ilustracija

Prava drama odvila se u srijedu u istražnom zatvoru Remetinec gdje je, kako je Zagreb.info pisao, zatvorenik pokušao pobjeći preko krova, ali je na kraju trebao pomoć vatrogasaca jer je na tom istom krovu i zapeo.

Kako otkriva Jutarnji list, zatvorenik u pokušaju bijega je 50-godišnji Poljak Adam Tadeusz Kardas, a prije 15 dana, ističe Jutarnji, posegnuo je čak i za samoozlijeđivanjem kako bi si pokušao srediti neke pogodnosti u zatvoru.

Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji, Kardas je svoj pokušao pri kraju šetnje zatvorskim krugom te se hvatao za rešetke ćelija pa se tako, “poput Spider-Mana” popeo do drugog kata.

Međutim, zapetljao se u bodljikavu žicu te više nije imao kamo se kretati.

Ubrzo je oučen na krovu, a čuvari su također primjetili kako Kardas nedostaje tijekom prebrojavanja zatvorenika, a zaglavivši na visini od oko osam metara, riskirao je teške ozljede pa i smrt, da nije bilo vatrogasaca koji su došli na intervenciju.

Inače, Kardas je pravomoćno osuđen na godinu i pol dana zatvora zbog krijumčarenja migranata, a u trenutku bijega mu je preostalo još šest mjeseci zatvora.



Komentari