SVE SU MU UZELI: Policija zatekla prosjaka u centru, protjeran je iz Zagreba i ostao je bez svega što su mu ljudi dali tog dana

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Kako bismo ukazali na učestale probleme u našem društvu, ali i upozorili na recidiviste, kao i ponekad preblage kazne koje im se dodjeljuju, redovno ćemo objavljivati slučajeve koji su završili na hrvatskim sudovima.

U namjeri da živimo u uređenijem i sigurnijem društvu, želimo potaknuti pojedince na razmišljanje o svojem ponašanju i onome što mogu učiniti za doprinos zajednici.

Policija je krajem ožujka zatekla muškarca kako prosi u Ilici držeći ispruženu ruku u kojoj se nalazila kartonska kutijica s nešto novca.

NIJE MU PRVI PUT: Policija zaustavila svećenika, šokirali se kad su vidjeli koliko je napuhao

Nakon što su ga zatražili osobnu, saznali su kako već duže vremena ne živi na adresi na kojoj je prijavljen, nego da se odaje skitnji te da se u zadnje vrijeme skiće pod Gradu Zagrebu, bez stalnog mjesta stanovanja i stalnog izvora prihoda, spavajući bilo gdje, gdje je to moguće.

Zbog svega je nedavno završio na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu gdje je dobio novčanu kaznu od 60 eura, ali kako je proveo vrijeme u postaji, mora platiti 20 eura.


Osim toga, protjeran je iz Zagreba na šest mjeseci, a sutkinja je naredila da mu se oduzme sav novac koji je imao kod sebe, a imao je 15,67 eura.


Komentari