Stravično ubojstvo bebe u Svetom Križu Začretje: Majka (22) osumnjičena za zločin, nalazi se u istražnom zatvoru

Policija, ilustracija (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče u Svetom Križu Začretje uhićena je 22-godišnjkinja protiv koje je nakon ispitivanja u tužiteljstvu pokrenuta istraga, a sud joj je odredio istražni zatvor.

Marijana Mužar, policijska službenica za odnose s javnošću PU krapinsko-zagorske, potvrdila je Hini da su dovršili kriminalističko istraživanje povodom pronalaska tijela novorođenčeta na području Svetog Križa Začretje 29. lipnja.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu, u suradnji s policijskim službenicima PU krapinsko-zagorske. Nakon obavljenog očevida, tijelo novorođenčeta prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Zagrebačka policija objavila detalje o bebi bačenoj u kontejner: Poznato je tko ju je spasio od sigurne smrti

Kaznena prijava

Zbog sumnje u teško ubojstvo policija je 22-godišnjakinju uhitila, predala pritvorskom nadzorniku i protiv nje podnijela kaznena prijava nadležnom odvjetništvu. „Imajući u vidu zaštitu i dobrobit obitelji nismo u mogućnosti iznositi više detalja provedenih izvida kriminalističkog istraživanja”, priopćili su iz policije.


Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu izvijestilo je da je ispitalo osumnjičenu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela teško ubojstvo na štetu novorođenčeta, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage.

Nakon ispitivanja okrivljenice, državno odvjetništvo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnio prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i posebno teških okolnosti nedjela.

Policija (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Paze koliko informacija otkrivaju

“Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljenici 30. lipnja 2024., odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama”, objavilo je državno odvjetništvo.

Dodali su kako je priopćenje objavljeno kao odgovor na zaprimljene upite novinara te da druge informacije neće davati zbog zakonom propisanih ograničenja.

IN


Komentari