STRAŠNA TUGA NAKON TRAGEDIJE: Otkriveno koliko su godina imali poginuli pirotehničari, očevid je privremeno prekinut

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Očevid na mjestu nesreće u minskom polju kod ličkog mjesta Čanka, u kojoj je poginulo dvoje pirotehničara, prekinut je oko 20 sati te će se nastaviti u petak.

Kako je Hini rekla glasnogovornica PU Maja Brozičević, očevid je počeo u 17:30 sati i večeras je prvenstveno obavljen očevid nad tijelom poginule pirotehničarke, a onda je zbog mraka prekinut te će se ostale potrebne radnje obaviti sutra. Za tijela oboje pirotehničara izdan je nalog za obdukciju.

Podsjetimo, kod mjesta Čanak pirotehničari su razminiravali predio Vrlet-Skokovi i oko 13:15 naišli na mine koje su se aktivirale te je u eksploziji smrtno stradalo dvoje ljudi. Brozičević potvrdila da je poginula žena rođena 1988., a muškarac 1979. godine.

(FOTO) DETALJI TRAGEDIJE U LICI: Satima se probijali do tijela poginule pirotehničarke, policija ne može napraviti očevid na mjestu nesreće

Policijska uprava ličko-senjska ranije je otkrila da je pirotehničarka poginula na mjestu događaja, a pirotehničar u vozilu hitne pomoći tijekom transporta prema bolnici. S oečvidom se nije moglo započeti odmah nakon eksplozije jer je najprije tim pirotehničara morao pregledati i razminirati područje kako bi se uopće moglo doći do tijela nesretne žene.

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut rekao je večeras da je dvoje pirotehničara poginulo pri razminiranju nepristupačnog i šumovitog brdsko-planinskog području, a što je moguće razminirati samo ručno, zbog čega je i opasnije. Dodao je da je među svim županijama koje još imaju problem minama, Ličko-senjska županija najzagađenija.


Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Canak, 230223.
Dvoje pirotehnicara poginulo je u minskoj nesreci prilikom razminiranja na dijelu Vrlet-Skokovi.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX


Komentari