ŠOKANTAN DOGAĐAJ IZAZVAO PANIKU: Netko je pucao na tramvaj, metci razbili vrata i stakla (FOTO)

Riječ je o tramvajskim linijama 11 i 12, a tramvaji su sinoć putovali jedan iza drugog u smjeru Dubrave.

Stravičan incident dogodio se u petak 22. travnja, oko ponoći, kada su, navodno, propucana stakla na dvama tramvajima na dijelu tramvajske linije između Maksimira i Hondlove ulice. Riječ je o tramvajskim linijama 11 i 12, a tramvaji su sinoć putovali jedan iza drugog u smjeru Dubrave, prenosi Jutarnji.

Očevici i vozači tramvaja tvrde kako su kod Hondlove ulice odjednom popucala stakla na vratima tramvaja broj 11, a da su čak tri stakla propucana na tramvaju broj 12, dok su se vozili Maksimirskom ulicom. U trenutku pucnjave u tramvaju je bilo svega desetak putnika, a nakon neugodnog i opasnog događaja uslijedila je panika.

“Odmah sam zaustavio vozilo, alarmirao hitne službe i provjerio je li nekome potrebna pomoć. Prošao sam rat i navikao funkcionirati u kriznim situacijama”, rekao je vozač Mladen Č., koji je cijelu situaciju podnio smireno.

FACEBOOK/FOTO: ROBERT SAILOVIĆ
FACEBOOK/FOTO: ROBERT SAILOVIĆ

Na tramvaj pucano iz zračnice?

Sličnu je priču potvrdio i vozač tramvaja broj 11. “U prvi tren nismo niti znali što se dogodilo. To su sekunde, a postupili smo prema internom protokolu. Neizvjesnost i rizik sastavni su dijelovi našeg posla“, rekao je vozač Miljenko M.

Do kraja policijskog očevida, koji je i dalje u tijeku, neće se znati uzrok pucanja stakla. Ipak, kako se neslužbeno doznaje, u tramvajima nije pronađeno olovo pa se pretpostavlja kako je netko na tramvajska vrata pucao iz zračne puške. Iz ZET-a, također, nisu mogli potvrditi navode vozača jer se pregledavaju sigurnosne snimke.


“Do završetka očevida jedino mogu potvrditi oštećenja dvaju tramvaja. Policijski je očevid trajao do dugo u noć, izuzete su snimke video nadzora, a najvažnije je da nije bilo ozlijeđenih. Naši su vozači reagirali profesionalno. Zaprimili smo i nekoliko poziva uznemirenih građana, uglavnom roditelja čija su se djeca vraćala kući”, rekao je glasnogovornik ZET-a, Tomislav Jurić.


Komentari