‘SMRADE JEDAN NEPODOJENI’ Sjekirom, palicom i oružjem trojica napala mladića, metak odletio obitelji u sobu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Jedan je uzeo sjekiru i palice, drugi vatreno oružje, a treći za odlučio za “golu snagu” šaka svojih. Tako se opremila trojica mladića prije susreta s 22-godišnjakom u Donjoj Bistri koji je bio zakazan 11. ožujka u večernjem terminu. No, sastanak nije prošao u mirnom tonu pa je za koji dan 20-godišnji “organizator” ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici zbog pokušaja nanošenja teške ozljede te općeopasne radnje.

Naime, ispitani 20-godišnjak je od prije bio u lošim odnosima s mladićem s kojim se te večeri našao, a toga ga je dana odlučio naučiti pameti vodeći se izrekom da je batina izašla iz raja. Nakon uvodnog govora, razjareni mladić ga je primio rukama za vrat i stisnuo uz ogradu.

“Jel’ ti sada jasno, smrade jedan nepodojeni”, upitao ga je i dva puta šakom udario u glavu, jednom u vilicu, a drugi put pred lijeve sljepoočnice.

No, kao da to nije bilo dovoljno, u akciju su priskočili prijatelji napadača. Jedan je zamahnuo sjekirom i pokušao udariti 22-godišnjaka, no u tome nije uspio. Treći je muškarac iz “iste ekipe” potom iz prtljažnika izvadio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u zrak i prema napadnutom mladiću.

Da situacija bude gora, u ovom metežu umalo su nastradali ljudi koji žive u okolnim kućama. Dok je muškarac sumanuto pucao, jedan je metak završio u sobi obiteljske kuće, u kojoj je u trenutku divljaštva bila jedna odrasla osoba i troje djece.

Tužiteljstvo je od suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici tražilo da se 20-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, što je sudac istrage prihvatio. Za trojicom nepoznatih muškaraca koji su bili s njim u društvu još se traga.


 


Komentari