Slučaj koji je zgrozio kraj: Maloljetnici šamarali mladića i tjerali ga da viče ‘Dinamo’, sve je snimljeno

Foto: Stockphoto

Dvije maloljetne osobe napale su 20-godišnjaka u Koprivnici. Maltretirali su ga, fizički zlostavljali i tjerali da viče “Dinamo, Dinamo” te da na svojim društvenim mrežama objavljuje ono što oni žele.

Portal ePodravina.hr u posjedu je šokantnih video-zapisa tog događaja. Zlostavljači su sve snimali mobitelom, a te su snimke ubrzo postale svima javno dostupne na društvenim mrežama.

Priveden muškarac koji je divljao u tramvaju: ‘Udario je maloljetnicu po licu i bacio joj mobitel’

Na početku snimke čuje se kako jedan od napadača maloljetniku govori što da objavljuje na svim društvenim mrežama koje ima. Druga snimka prikazuje mladiće kako šamaraju žrtvu i prisiljavaju ga da viče “Dinamo, Dinamo”.

Policijski automobil (Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Policija ubrzo reagirala

Napadnuti mladić je, navodno, u spektru autizma, ali ta informacija nije službeno potvrđena. Napadači su u tom kraju već otprije poznati po svakojakim ekscesima.


Policijsko istraživanje već je dovršeno, a epilog je taj da će dvojica izgrednika dobiti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu i obavijest nadležnom zavodu za socijalni rad.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 24. prosinca 2023. godine na području grada Koprivnice na štetu 20-godišnjaka počinili kazneno djelo „Nasilničko ponašanje“ iz članka 323.a Kaznenog zakona”, kažu iz PU Koprivničko-križevačke.

Inače, prema tom članku zakona, prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.


Komentari