Filmska potjera u centru grada: Policija zbog grafita ganjala dvojicu muškaraca

Zagrebački policajac nadzire uklanjanje grafita u Frankopanskoj, ilustracija (Foto: Admir Buljubasic / CROPIX)

Grafiti su umjetnost, ali postoji razlika između umjetničkog djela i šaranja pročelja zgrada koji je ne uređuje, već sasvim suprotno, unakazuje.

Zagrepčanima je dosta odvratnih prizora: ‘Došli su mi gosti iz Njemačke, prva reakcija ‘pa što je ovo’?”

Upravo je neumjetničko šaranje dovelo u probleme 40-godišnjeg muškarca kojeg je policija ispitivala nakon skoro pa filmske situacije koja se dogodila u ponedjeljak malo nakon ponoći.

Žrvljotine grafita uneredile su brojne fasade zagrebačkih zgrada (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Naime, policija je dobila dojavu od građana kako dvije osobe šaraju po jednoj zgradi na Prilazu Gjure Deželića, u centru grada.

Policija je izašla na teren i u obližnjoj ulici naišla na dva muškarca koja su zatekli sa sprejem u ruci. Vidjevši policajce, dvojac se našao u bijeg.

Grad sve plaća: Najavljuje se žestok obračun s grafitima, stižu i kamere


“Iako im je izdana naredba da se zaustave oni nisu reagirali na to već su nastavili s bijegom. Jednog od njih su u obližnjoj ulici policijski službenici sustigli te ga svladali jer se opirao i priveli u službene prostorije policije”, ispričali su iz policije napetu situaciju koja je rezultirala uhićenjem 40-godišnjeg sumnjivca.

Uklanjanje grafita na Zakmardijevim stubama (Foto: Nera Simic / CROPIX)

Dok je potraga za drugim muškarcem još uvijek u tijeku, istraga je utvrdila da je 40-godišnjak bio pod utjecajem alkohola te je s drugim, nepoznatim počiniteljem, ispisao dva slova na pročelju zgrada.

Iako policija nije otkrila što su ispisali, otkrili su da su išarana slova na jednom mjestu veličine 9×2 metra, a na drugom veličine od 20×30 centimetara.

Općinsko državno odvjetništvo je dobilo izvješće, budući da policija 40-godišnjaku na teret stavlja kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.


Komentari