PUŠTEN NA SLOBODU! Liječnik koji je pretukao medicinsku sestru ne ide u istražni zatvor

Lopovi srećom dolijaju u ruke pravde (Foto: Guliver)

Nakon što je odveden pred suca istrage, liječnik kojeg se sumnjiči za brutalan napad na medicinsku sestru, izlazi na slobodu, a sudac istrage odredio mjere opreza, potvrdio je za Zagreb.info Županijski sud u Zagrebu. Obvezan je javljati se u policijsku postaju, a izrečena mu je i zabrana prilaska žrtvi. Tužiteljstvo je pak za 36-godišnjaka tražilo određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Napad sve zgrozio

Policijska uprava zagrebačka ranije je izvijestila o detaljima kriminalističke istrage nad 36-godišnjakom kojeg su priveli zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje i teške tjelesne ozljede u pokušaju.

”14. listopada oko 18:40 na području Dubrave u Aleji lipa policijski su službenici temeljem dojave postupali u medicinskoj ustanovi kojom prilikom je utvrđeno da je nakon prvotnog verbalnog sukoba osumnjičeni 36-godišnjak tjelesno napao oštećenu 55-godišnjakinju. Za vrijeme postupanja, temeljem tada prikupljenih obavijesti utvrđeno da je osumnjičeni počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je priveden u službene prostorije, a potom prepraćen na nadležni sud”, izvijestila je policija o prvom privođenju.

Višestruke ozljede

No, nakon što su mediji intenzivno pratili slučaj, zagrebačka policija pozvala je napadnutu medicinsku sestru kako bi utvrdili nove okolnosti. Tako su utvrdili ”da je osumnjičeni, uz ostalo, u zdravstvenoj ustanovi prijetio na život 55-godišnjakinje da bi ju potom i tjelesno napao u namjeri da ju teško ozlijedi”.


Kako je ranije medijima napadnuta žena ispričala, brutalnom su napadu svjedočila djeca koju su roditelji doveli liječniku, a muškarca, koji je inače specijalizant u KB-u Dubrava, morali su obuzdavati roditelji djece. Medicinskoj je sestri slomio kost šake, a zadobila je i brojne podljeve.


Komentari