PRONAĐEN NAPADAČ IZ DUBRAVE: Audi je izrešetao sa 6 hitaca jer su ga iznuđivali?

Razlog sukoba su dugovi, a pištolj još nije nađen.

Mladi MMA borac, Jurica M. (20) završio je iza rešetaka nakon što je uhićen zbog pokušaja ubojstva Josipa Ć. i još dvije osoba koje su bile s njim u automobilu na koji je pucano u noći s 9. na 10. rujna.

Pucao je iz “smarta”

Okretištom u Dubravi oko 1.20 sati odjeknuli su pucnjevi. Sumnja se da je Jurica M. pucao kroz vrata “smarta”. Prema audiju A5 kojeg je vozio 19-godišnji Josip Ć. ispalio je najmanje 6 hitaca.

U sukobu su ranjena dva madića, 20-godišnjak koji je sjedio na stražnjem sjedalu i 18-godišnji suvozač. Obojici je pružena pomoć u Kliničkoj bolnici Dubrava, a za to vrijeme napadač se izgubio u negdje u kvartu.

Znali su tko je pucao?

Od početka je, navodno, bilo jasno da mladići znaju tko je pucao. Upravo zbog toga su istražitelji uspjeli pronaći i privesti Juricu M., ipak, prema sada dostupnim informacijama još nisu uspjeli pronaći oružje. 

Mladići, svi redom iz Dubrave, poznaju se od prije, a Jurica je od Josipove obitelji posudio novac, doznaje Net.hr Nije poznato o kojem iznosu se radi, a napadač je bio uvjeren da je cijelu svotu vratio, ali obitelj je stalno tražila još novaca. Mladi MMA borac zbog toga se ranije te večeri i posvađao s Josipom i njegovom braćom.


Utjerivali su dug

Obitelj je navodno uporno Juricu i uvjeravala da im je dužan te su ga pratili po gradu. Na kraju mu je prekipjelo te je potegao oružje kako bi prestali s iznuđivanjem. 

Još nije jasno hoće li te okolnosti utjecati na ishod istrage, no Jurica M. će barem mjesec dana provesti u istražnom zatvoru. Pritvor mu je određen kako nebi utjecao na svjedoke ili ponovio kazneno djelo.

Mladić koji su ranjeni njegovim hicima nisu zadobili teže ozlijede, te su još iste večeri, nakon ukazane liječničke pomoći pušteni iz bolnice.

>>> POKUŠAJ TROSTRUKOG UBOJSTVA U DUBRAVI: Mladić ispalio šest metaka u Audi


Komentari