Policija uhitila bivšeg HDZ-ovca Damira Škaru: Nije se javio na odsluženje kazne

Damir Škaro (Srdjan Vrancic / CROPIX)

Uhićen je bivši saborski zastupnik HDZ-a i bivši hrvatski reprezentativac u boksu Damir Škaro (65), nakon što se u zadanome roku nije javio na odsluženje zatvorske kazne zbog silovanja. Trenutno se nalazi u zatvoru u Remetincu. 

Naime, Škaro se do kraja rujna ove godine trebao sam javiti u zatvor, no kako to nije učinio sutkinja zagrebačkoga Županijskoga suda dala je nalog policiji da ga pronađu i odvedu u zatvor kako bi počeo služiti kaznu.

Na kraju je pronađen na kućnoj adresi, a u zatvoru će sada odlučiti u kojoj će kaznionici odslužiti kaznu od dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Hitna inspekcija u bolnici zbog ginekologa nepravomoćno osuđenog za silovanje

Negirao sve optužbe

Podsjetimo, Škaro je pravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora jer je 2019. silovao i spolno uznemiravao djelatnicu Auto-kluba Siget kojemu je bio na čelu. U istražnom je zatvoru proveo nešto manje od dva mjeseca pa će mu zatvorska kazna biti umanjena za taj period.


Škaro je bio 2019. uhićen na graničnom prijelazu Hrvatske s BiH nakon što ga je žrtva prijavila policiji.

Tijekom suđenja, koje je bilo zatvoreno za javnost, Škaro je negirao sve optužbe. No, sud je njegovu obranu odbacio, vjerojatno najviše zbog materijalnih tragova koji su potkrijepili tvrdnje Škarine žrtve, odnosno zbog činjenice da je Škarin biološki trag nađen na odjeći žrtve.

Umirovljenica ostala bez 68 tisuća eura: ‘Rekao mi je da je cijenjeni doktor’


Komentari