Policija traži svjedoke prometne u Susedgradu: ‘Naletio je na pješaka’

Policija Susedgrad (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

U srijedu 2. listopada oko 15:35 sati u Susedgradu, na južnom nogostupu Ulice Antuna Šoljana kod kućnog broja 1 Ulice Špansko, dogodila se prometna nesreća u kojoj je za sad nepoznati biciklist naletio na pješaka.

Pješak je ozlijeđen, a policija traži svjedoke kako bi utvrdili točne okolnosti nesreće. Zamolili su sve građane koji su vidjeli nešto da se jave na broj telefona 01/6530-870 ili 192.

U ponedjeljak je u odvojenom slučaju oko 10:50 u Zagrebu 62-godišnjak s 3,29 promila alkohola u krvi udario u metalnu dvorišnu ogradu. Utvrđeno je da mu je prethodno oduzeta vozačka dozvola te da je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.

Policija, ilustracija (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Oduzeli su mu automobil

S obzirom na to da je već višestruko kažnjavan za najteže prometne prekršaje, privremeno mu je oduzet automobil koji je vozio te je uhićen i smješten u prostor policije.

Nakon otrježnjenja doveden je na nadležni prekršajni sud uz Optužni prijedlog kojim je, zbog upornog činjenja teških prometnih prekršaja, zatraženo da se bezuvjetno kazni kaznom zatvora te da mu se vozilo trajno oduzme.

Nakon saslušanja rješenjem suda određeno mu je zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana te je predan u Zatvor u Zagrebu.



Komentari