Početak ljetovanja kao iz noćne more: Stigla na adresu apartmana u Medulinu i pala u očaj

Turisti na Jadranu (Foto: Paun Paunovic / CROPIX)

Pulska policija istražuje tamošnji nedavni slučaj prijevare prilikom unajmljivanja apartmana za ljetovanje. Naime, 34-godišnja njemačka državljanka apartman u Medulinu pronašla je putem društvene mreže te u ožujku platila nekoliko stotina eura pologa.

Policija hvatala vozače skupocjenih jurilica: Naplatili im više od četiri tisuće eura

No, kad je 24. lipnja s obitelji stigla u Medulin te došla na adresu gdje je apartman trebao biti, saznala je kako žena s kojom je dogovarala smještaj ne postoji.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska građane moli za oprez prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem Interneta. Preporuča se da pripaze na oglase i stranice putem koji pronalaze smještaj, kao i da provjere postoje li za njih recenzije korisnika.

Ilustrativna fotografija (Foto: Luka Gerlanc / CROPIX)

Kako se zaštititi?

Potrebno je pripaziti i na to je li osoba koja iznajmljuje smještaj uistinu i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Zagrepčani nezadovoljni ‘food festivalima’ u gradu: ‘Prodavanje fora za naivce’


Ako su u mogućnosti, policija savjetuje građane da, prije no što uplate novac, obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.

U slučaju da sumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela ili je do njega već došlo, policija građanima pojašnjava kako je potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.


Komentari