PIJANI TAKSIST VOZIO PUTNIKE PO ZAGREBU! Skoro udario ženu s djetetom u kolicima: ‘Nakon izlaska iz vozila vidio sam da tetura’

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Policija je uhitila 62-godišnjeg taksista koji je pijan prevozio putnike po Zagrebu krajem rujna. Naime, prema presudi, oko 15 sati upravljao je pijan VW Sharanom krećući se Vlaškom u smjeru zapada. Snimka nadzorne kamere pokazala je kako taksi dolazi iz smjera Vlaške te “na prostoru Europskog trga skoro udara pješakinju s djetetom u kolicima. Uspio je zakočiti u posljednji trenutak”.

Potom vozilom staje na taksi stajalište, a nakon određenog vremena njegovu vozilu pristupa policajac na motociklu.

“Prilikom komunikacije s njim osjetio sam jak miris alkohola, nakon čega sam mu rekao da izađe iz vozila te ga pitao da li pristaje na alkotestiranje, na što je pristao. Nakon izlaska iz vozila vidio sam da tetura, jedva je stajao na nogama.

Nije mu prvi puta

Nakon što mu je alkotestom utvrđena koncentracija od 3,51 promila alkohola, policajac mu je ponudio i liječnički pregled, odnosno vađenje krvi i urina, ali taksist je rekao da nema potrebe te je zapisnik uredno i bez primjedbi potpisao. Potom je odvezen na triježnjenje, prepričao je policajac na sudu.

Da mu nije prvi put da putnike vozi pijan, potvrdili su i njegovi kolege taksisti koji su tog dana odlučili pozvati policiju.


“I prodavačice iz obližnje trgovine su nam se znale žaliti govoreći da vozač tog taksija učestalo kupuje pivu od dvije litre koju stavlja u ruksak. Kad se taj dan parkirao, osjetio se intenzivan miris alkohola, a u jednom trenu mislio sam da nije pri sebi, ali je spavao”, svjedočio je taksist, piše Danica.

Vozač taksija proglašen je krivim i osuđen na novčanu kaznu od 15.000 kuna od koje mu se oduzima 600 kuna jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Mora platiti i 580 kuna troškova postupka. Vozačka mu je oduzeta na 6 mjeseci. Olakotna okolnost bila mu je dosadašnja neosuđivanost.

 


Komentari