Pijani Luka psovao policaje nakon prometne nesreće: Propustio čak šest sudskih ročišta

Foto: Pixabay

Luku (21) policija je uhitila tijekom kriminalističkog istraživanja nakon prometne nesreće koju je skrivio u Križevcima.

Prema presudi Luka je 1. travnja oko jedan sat iza ponoći verbalno napao policajca Zorana pogrdnim riječima.  ‘Kaj me je…, odi u pi… materinu!’ Dakle, omalovažavao je i vrijeđao državne organe, odnosno službene osobe u vezi s obavljanjem službe ili njihova zakonita naređenja”, navodi se u presudi.

Luka se nije pojavio na čak šest sazvanih sudskih ročišta, a policajac Zoran svjedočio je kako su oko 1 iza ponoći provodili kriminalističko istraživanje nad Lukom i Denisom u vezi prometne nesreće u mjestu Trema, nakon koje se vozač osobnog automobila udaljio s mjesta nesreće.

Ostao na triježnjenju

“Obje te osobe su bile u vidno alkoholiziranom stanju, što je i utvrđeno naknadnim alkotestiranjem, tako da je kod Luke utvrđena koncentracija alkohola od 1,54 promila, o čemu su kolege sastavili zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola, kojeg je on potpisao bez primjedbi.

“U jednom trenutku mi je Luka rekao ‘kaj me jeb…, odi u pi… materinu. Zbog takvog ponašanja smo ga uhitili, nakon čega je zadržan u policijskim prostorijama do otriježnjenja u 14.10 sati”, svjedočio je policajac.

Prekršajni sudac u Križevcima Luku je proglasio krivim te ga osudio na novčanu kaznu od 200 njemačkih maraka ili 762 kune. Presuda je nepravomoćna i Luka se na nju može žaliti.



Komentari