OTAC PRETUKAO BEBU? Podignuta optužnica zbog smrti dvomjesečne bebe, na Rebro stigla s teškim ozljedama

KBC Zagreb (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 24-godišnjeg oca kojeg se tereti za nasilje i teške ozljede koje je u ožujku ove godine zadobila dvomjesečna beba i od njih preminula.

“Optužnicom se okrivljenom 24-godišnjaku stavlja na teret da je 27. ožujka 2022. u svom stanu, grubo fizički postupao prema svom djetetu (2022.) pri čemu je ono zadobilo brojne ozljede od kojih je preminulo 30. ožujka 2022. Županijski sud u Velikoj Gorici je produljio istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela”, pripoćio je DORH.

Podsjetimo, beba je preminula 30. ožujka nakon što je primljena u KBC Rebro u nedjelju, 27. ožujka. Hitnu pomoć navodno su tada pozvali roditelji, a beba je oživljavana u kolima Hitne pomoći. Liječnici su se za život bebe borili tri dana, no podlegla je ozljedama. Beba, točnije dječačić, bila je priključena na respirator, a primljen je u teškom stanju. Kao uzrok smrti navedena je tada bila moždana smrt, a šest mjeseci kasnije stigla je optužnica protiv mladog oca.


Komentari