Opljačkali i siromašnog dostavljača iz Nepala: Policija pohvatala bandu mladih razbojnika

Policija (Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX)

Zagrebačka policija ulovila je bandu mladih razbojnika koji su harali Zagrebom. Trebalo im je nekoliko mjeseci da ih pronađu ali su ih na kraju pohvatali.

Njih četvorica starih između 20 i 22 godine koji su odradili seriju od sedam kaznenih djela točnije razbojništvo, razbojničku krađu te pet teških krađa od kojih su dvije ostale na pokušaju.

Opljačkali Nepalca

Na meti im se našao, kako je otkrila policija, dostavljač hrane iz Nepala kojeg su opljačkali 11. listopada prošle godine oko 22 sata u Ivekovićevoj ulici u Sesvetama.

Prišli su čovjeku koji je u Hrvatsku došao trbuhom za kruhom te su ga udarili šakom u lice. Potom su mu istrgnuli torbu za dostavu u kojoj je bila hrana, ali su se polakomili i za njegovom torbicom u kojoj je bio novac i dokument. Pobjegli su u noć pričinivši štetu od 140 eura.

Nepalac poručio Zagrepčanima zašto se njih ne trebaju bojati: ‘Morate nam dati šansu’


Istu večer su nastavili s razbojničkim pohodom. Došli su do benzinske postaje na Sesvetskoj cesti gdje je prvi u akciju krenuo 21-godišnjak koji je čuvao stražu.

Druga dvojica supočinitelja starih 20 i 21 godinu su u prodajni prostor, pak, ušla s plastičnim pištoljem u ruci. Prišli su blagajni i ukrali 517 eura, a kad im je prišao zaposlenik s ciljem da novac zadrži, 20-godišnjak ga je drškom pištolja udario po glavi i lakše ozlijedio.

Policijski očevid.
(Foto: Bruno Konjevic/CROPIX)

Serija krađa

Sumnja se da je četiri mjeseca ranije, 21-godišnjak, 10. lipnja 2023. godine oko 1.30 sati, došao je u Soblinec, Šašinovečka na samoposlužnu autopraonicu te uporabom prikladnog alata obio i otvorio aparat za naplatu iz kojeg je otuđio spremnik s kovanicama.

Krajem rujna 2023. godine oko 23 sata, sumnja se da je 22-godišnjak došao u Sesvete, Ljudevita Posavskog na samoposlužnu autopraonicu, obio i otvorio aparat za naplatu te otuđio spremnik s kovanicama u iznosu od oko 25 eura.

Početkom listopada 2023. godine oko 22 sata, dvojica 21-godišnjaka zajedno su došli u Popovec, Varaždinska ulica na samoposlužnu autopraonicu gdje su obili i otvorili aparat za naplatu te otuđili oko 10 eura.


Komentari