Novi detalji horora u Brestju: ‘Susjed mi ga je doveo u krilo, kad sam pogledala dijete, šokirala sam se’

Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay)

Pas je u utorak poslijepodne ugrizao dijete za lice u zagrebačkom naselju Brestje, na zaprepaštenje susjeda i šok roditelja te samog vlasnika psa. Policija je potvrdila za Zagreb.info kako su dojavu o ovom događaju zaprimili u 13:20 sati. U međuvremenu su isplivale nove informacije.

Strava u Brestju: Agresivni pit bul ugrizao dijete

Vlasnik psa za Dnevnik Nove TV ispričao je kako pas do sada nikad nije bio agresivan te da ni sam ne vjeruje kako se to moglo dogoditi.

“Jednostavno, mali je skočio na njega, ovaj je zarežao i zgrabio ga, nije on nastavio, odmah ga je pustio, ima kamera, sve se vidi”, rekao je i dodao da se dijete s psom igra svaki dan.

Ilustracija (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Da se dijete voli igrati s psom potvrdili su i uzrujani roditelji koji su za Dnevnik RTL-a ispričali da je za tragediju bio dovoljan mali trenutak nepažnje.

“Mali je ušao u dvorište susjeda, igrali su se cijelo vrijeme. Ja sam se odvojila na sekundu od njega. Dozivala sam ga dođe doma, ali mali nije htio doći. Susjed mi ga je doveo u krilo, kad sam pogledala dijete, šokirala sam se”, kazala je uzrujana majka. Dječak će, srećom, biti u redu, premda je uplašen.


Bivši eurparlamentarac mogao bi izbjeći sud: Osuđen je zbog zlostavljanja pasa, oglasio se Malenica

“Dnevnik Nove saznaje da je dijete na operaciji na maksilofacijalnoj kirurgiji, inače rutinskom zahvatu. Susjed je pozvao hitnu pomoć i pomogao djetetu, a na noge se digla cijela ulica. “Susjedi su uskočili i davali pomoć djetetu. Cijela usna, sve je bilo otvoreno… Ne znam što bih rekla”, kazala je majka.

Foto: Pixabay

Roditelji su potvrdili da pas nije ranije bio agresivan te da se dobro poznaju od prije. Vlasnik psa je također cijelo vrijeme bio uz psa i dječaka. Otac ozlijeđenog dječaka je zato poručio roditeljima da je uvijek bitno nadzirati druženje djece i ljubimaca.

SILOVAO I MUČIO PSE: Raspisana je tjeralica za Ivorom iz Zagreba, šest godina nanosio bol životinjama

“Koliko god da se vaše dijete voli igrati sa psom i koliko god da ga voli, bio to vlastiti pas ili od susjeda, molimo vas da se ne odvajate od djece, da dobro gledate jer sekunda i evo što se desi. Pazite na djecu!”, poručio je.


Komentari