Noćna mora svakog podstanara: Ponadali se da su našli savršen dom u Zagrebu, a onda ostali u šoku

Stambena zgrada, ilustracija (Foto: Freepik)

Da bi prije bilo kakve primopredaje novca nužno uvjeriti se da nije riječ o prijevari, pokazuje slučaj serijskog prevaranta koji je lagao da iznajmljuje stanove i tako od više ljudi ukrao ukupno oko 3300 eura.

‘Šarmantan i uljudan’ Tko je prevarant koji već duže vremena ‘operira’ po Zagrebu? Slobodan je i stalno traži nove žrtve, ali jedan detalj je posebno upadljiv

Policija je uhitila 25-godišnjaka za kojeg sumnjaju da je između veljače i kraja srpnja 2023. godine učinio šest različitih prijevara, a u svim slučajevima radilo se o podvalama s najmom stanova. Na društvenim se mrežama, naime, oglašavao da iznajmljuje stanove na Savici, Črnomercu te u centru grada.

Nekoliko se osoba za oglas zainteresiralo, a on se s njima sastao te im lagao da je on ili njemu bliska osoba vlasnik stana. Zatražio bi od njih zatim uplatu pologa ili najamnine, što su žrtve učinile, premda nikad nisu vidjele stan u kojem bi uskoro trebale živjeti.

Policijski automobil, ilustrativna fotografija (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Davao im i lažne ključeve

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje da je počinio šest kaznenih djela „Prijevara“ i jedno kazneno djelo „Prijetnja“.

Besramna prevara ispred bolnice: Supružnici povjerovali potpunom neznancu: ‘Upozorite druge ljude’


U pojedinim slučajevima, kako bi povjerovali u njegovu priču, oštećenima je na sastanku predavao i ključeve, dovodeći ih u zabludu kako je riječ upravo o ključevima stanova čiji je najam oglasio.

I nije to jedini prijestup za koji policija tereti mladog prevaranta. Sumnjaju, naime, da je 25. ožujka 2023. godine u večernjim satima upao u ugostiteljski objekt na području Susedgrada te ozbiljno zaprijetio 25-godišnjakinji da će nju i njoj bliske osobe teško ozlijediti. Zbog toga je osumnjičen za kazneno djelo prijetnje.


Komentari