NIJE GA PRESTAO UDARATI NI KADA JE PAO NA TLO: Policija otkrila što se dogodilo kobne noći kada je pretučen mladi vojnik

Foto: Danijel Soldo / Boris Kovacev / CROPIX

Mladi vojnik (21) izgubio je bitku za život nakon što je u subotu oko 2 sata pronađen kako bez svijesti leži na ulici u Požegi. Tužnu je vijest u nedjelju ujutro potvrdio ravnatelj bolnice u Požegi dodavši da se mladi život ugasio u nedjelju u 9 sati i 20 minuta.

OZLJEDE SU BILE PRETEŠKE: Preminuo mladi vojnik pronađen pretučen u Požegi

Nedugo zatim oglasila se i požeška policija koja je otkrila što se dogodilo kobne noći. Odmah u subotu uhićen je 20-godišnji mladić kojega se tada povezivalo sa stravičnim ozljedama nanesenima vojniku.

”Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti. Naime, osumnjičeni je u subotu 15. travnja 2023. oko 2:15 u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave. Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju 16. travnja u jutarnjim satima od posljedica ozljeda preminuo”, stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske.

DETALJI STRAŠNOG NAPADA NA VOJNIKA! Nasmrt ga iscipelario prijatelj iz djetinjstva? ‘Bili su nerazdvojni, dijelili su dobro i zlo’

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.


Podsjetimo, ovaj je slučaj dodatno tragičniji jer je osumnjičeni 20-godišnjak navodno bio bliski prijatelj preminulog vojnika. Nadzorne kamere na Trgu Svetog Trojstva snimile su trenutak brutalnog premlaćivanja, a mještani naselja uz Požegu, koji poznaju obojicu mladića, šokirani su ovim događajem. Ispričali su da su mladići bili prijatelji od malih nogu te da su zajedno trenirali nogomet, a navodno se te noći zajedno bili u izlasku. Što stoji iz prepirke koja je završila smrću mladog vojnika zasad nije poznato.

Za kazneno djelo koje se sumnjiči 20-godišnjaka predviđena je zatvorska kazna u trajanju od tri do petnaest godina.


Komentari