Nezapamćena tragedija u Dugom Selu: Nakon horora u domu za starije objavljeno jezivo upozorenje

U Dugom Selu došlo do eksplozije u domu za starije u Zagrebackoj ulici (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Stanovnici Dugog Sela su još uvijek u šoku nakon  što je korisnik doma za starije i nemoćne osobe aktivirao eksplozivnu napravu unutar doma te su dvije osobe poginule.

Susjedi van sebe nakon eksplozije u Dugom Selu: ‘Kad sam izašao na terasu vidio sam da je strašno’

Zagrebačka policija je ovim povodom u ponedjeljak podsjetila Zagrepčane na kampanju “Manje oružja – manje tragedija”.

“Prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti”, podsjetila je policija.

Ponavljaju i kako kampanja upozorava građane da je držanje oružja doista opasno, pogotovo zabranjenog.

U Dugom Selu došlo do eksplozije u domu za starije u Zagrebačkoj ulici (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

U tom duhu policija ističe kako građani nipošto ne smiju sami donositi oružje u policijsku postaju, jer uvijek postoji opasnost da se oružje aktivira i dovede do nove tragedije.


Umjesto toga, građane se poziva da bez samog oružja, dođu u najbližu policijsku postaju gdje mogu otkriti koje oružje imaju i gdje ga drže ili jednostavno nazovu policiju na broj 192 kako bi dali spomenute informacije.

Nakon toga, policija će po oružje poslati stručne i osposobljene djelatnike, koji to oružje mogu preuzeti na siguran način.

“Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju”, zaključila je policija.

Policija na očevidu eksplozije u Dugom Selu (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Podsjetimo, eksplozija u Dugom Selu u nedjelju se dogodila oko 13.30 sati u Zagrebačkoj ulici.

Eksplozija u domu za starije u Dugom Selu: Cure detalji stravične tragedije, dvoje ljudi poginulo

U eksploziji u prizemlju kuće gdje se nalazio dom za starije osobe, poginuli su 85-godišnjak koji je aktivirao bombu i 81-godišnjakinja, a još jedan 79-godišnji muškarac trenutno je teško ozlijeđen i prebačen na operaciju u KB Dubrava.


Komentari