NAPAD U PEDIJATRIJSKOJ ORDINACIJI: Liječnik iz Veteranske bolnice u Kninu davio medicinsku sestru, sve su gledala djeca!

Foto: Pixabay

Brutalan napad dogodio se u petak 14. listopada u pedijatrijskoj ordinaciji u Retkovcu kada je specijalizant radiologije koji inače radi u KB Dubrava, napao medicinsku sestru (55) koja je njegovom djetetu trebala ispisati ispričnicu za vrtć.

O spomenutom događaju, o kojem smo pisali, a u kojem je medicinska sestra završila sa slomljenom šakom, modricamma i masnicama od davljenja na vratu, poslali smo upit KB-u Dubrava.

“Potreseni smo informacijom o fizičkom nasrtaju na medicinsku djelatnicu, a kao što je poznato gospođi Renati Brkić (op.a. napadnutoj ženi) medicinska pomoć pružena je u našoj ustanovi nakon čega je otpuštena na kućnu njegu”, stoji uvodno u izjavu KB-a Dubrava.

“Ističemo kako nemamo konkretnih saznanja o nemilom događaju, niti o okolnostima u kojima je do istog došlo, s obzirom da do samog događaja nije došlo u KB Dubrava, već u DZ Zagreb – istok”.

Zaposlenik Veteranske bolnice iz Knina

“S obzirom da napadač nije zaposlenik KB Dubrava, već se u KB Dubrava nalazi na obavljanju dijela specijalističkog usavršavanja iz Kliničke radiologije koji u svojoj matičnoj ustanovi Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatski ponos iz Knina ne može obaviti, ne postoji pravna osnova za izricanjem radno-pravnih sankcija od strane KB Dubrava”, stoji u njihovom odgovoru.


Navode i kako je prema njihovim saznanjima policija obavještena, između ostalog i od strane KB Dubrava te da će na zahtjev nadležnih tijela biti dostavljena potrebna dokumentacija.

Napad na sestru

Podsjetimo, sve je počelo ranije tog dana kada je supruga specijalizanta došla po ispričnicu za sina vrtićke dobi. Rečeno joj je da treba malo pričekati jer im pacijenata koji su došli prije nje, a ona je napustila ordinaciju. Vratila se pred kraj radnog vremena sa sinom, ali i supruga, piše portal. Medicinska sestra već je bila zaključala vanjska vrata ordinacije jer je do kraja radnog vremena trebalo pregledati pacijente koji su čekali u redu u čekaonici.

Kako priča napadnuta sestra, muškarac je uporno zvonio na vanjskim vratima, a ona mu je ih je otvorila nakon što je završila s pacijentom koji je već bio u ordinaciji. Tada je, priča, počela noćna mora.

“Iz meni nepoznatih razloga, prvo me je počeo vrijeđati i omalovažavati, a potom i prijetiti da će mi zavrnuti vratom. Konačno me je i fizički napao, uhvatio me je za vrat i počeo gušiti da bi me potom bacio na tlo. Krenuo je prema meni i vjerojatno bi nastavio s napadom, no u tome su ga spriječili očevi djece koja su čekala na red ispred ambulante. Sve to događalo se ispred ambulante, pred našim pacijentima djecom i njihovim roditeljima kao i pred djetetom i suprugom napadača te slučajnim prolaznicima. Dok su očevi držali napadača uza zid ambulante ja sam plačući pobjegla u svoju kancelariju i pokušala nazvati policiju”, ispričala je napadnuta žena.


Komentari