Muškarac htio iskočiti kroz prozor na Općinskom sudu: Sutkinja munjevitom reakcijom spriječila tragediju

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Na zagrebačkom Općinskom prekršajnom sudu danas je umalo došlo do velike tragedije. Naime, muškarac protiv kojeg se vodi prekršajni postupak radi obiteljskog nasilja htio je skočiti kroz prozor usred rasprave.

Nevjerojatna pljačka na Sveticama: Usred vožnje ljudima ukrao nakit vrijedan stotine tisuća eura

Kako javljaju 24 sata, muškarac je izgubio živce i krenuo prema prozoru uz prijetnje da će iskočiti. Tada je sutkinja pozvala pravosudnu policiju, nakon čega su reagirali i policija i Hitna pomoć.

Policija, ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Redovna je to bila rasprava, a čovjek je tijekom procesa potpuno skrenuo s uma. Navodno, počeo je vikati, otišao do prozora i stao prijetiti da će kroz njega iskočiti. Sutkinja koja je vodila proces odmah je pozvala policiju, čijom je intervencijom spašen muškarac u ostvarenju onoga što je naumio.

Dobili smo odgovor

O ovoj smo situaciji poslali službeni upit Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu, a dostavili su nam odgovor:


“U predmetnom slučaju radilo se o okrivljeniku protiv kojeg se vodi prekršajni postupak radi nasilja u obitelji, u kojem je danas bilo zakazano ročište u redovnom postupku s početkom u 09,15 sati, tijekom kojeg je zaista okrivljenik prišao prozoru i otvorio ga, te je uz brzu intervenciju sutkinje i naše pravosudne policije spriječen bilo što počiniti nažao sebi i drugome, nakon čega mu je bila pružena hitna medicinska pomoć, te je kolima HMP odvezen na daljnje liječenje. Radi se o osobi koja nije prethodno kažnjavana za nasilje u obitelji”, dostavila je u ime Općinskog prekršajnog suda njegova glasnogovornica, Maja Župančić Ukropina.


Komentari