Mladić na biciklu pokrao staricu: Nesretna gospođa završila u bolnici

Foto (ilustracija): Marko Todorov / CROPIX

Sudeći prema izvještajima, jučer je zagrebačka policija imala pune ruke posla. Na području njihove uprave, dogodilo više krađa, provala, a i dovršeno je jedno kriminalističko istraživanje.

Pokrao staricu

Oko 9.25 sati u Novom Zagrebu, u Ulici Park mladenaca, nepoznati je počinitelj na biciklu prišao 87-godišnjakinji te joj s ramena istrgnuo torbicu uslijed čega je pala na tlo, dok se počinitelj udaljio s mjesta događaja. Liječnička pomoć 87-godišnjakinji je pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena, dok materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi nekoliko stotina kuna.

Počinio 14 teških krađa

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 14 kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem, od kojih su tri u pokušaju te jedno kazneno djelo „Krađa“ u pokušaju.

Policijski službenici za kaznena djela sumnjiče i 54-godišnjaka, kojim im je zasad nedostupan, a sumnja se da je ista kaznena djela počinio poticanjem.

Naime, sumnja se da je 45-godišnjak u rujnu 2019. godine počinio više provala u nogometne klubove na području Policijske uprave zagrebačke (u Donjem Stupniku, u mjestu Žabnica, Donjoj Bistri, Brdovcu, u mjestu Gaj, u mjestu Velika Ostrna, u mjestu Banovo te u Botincu) te u veterinarsku stanicu u Lonjici. Sumnja se da je pokušao provaliti u trgovinu u Rakovcu te u župni ured na Trgu sv. Klare u Zagrebu.

Sumnja se da je teretnim automobilom, kojeg je prethodno iznajmio, dolazio u blizinu objekta u koji je provalio i potom otuđivao razne stvari kao što je metalni sef s novcem, monitor, pisač, tonere, zvučnik, kotao za paprikaš, plinsku bocu, kosilice, razni alat, sokove, televizor, sladolede, novac, nogometnu loptu te kuhalo.


Što se tiče 54-godišnjaka, sumnja se da je sva ta kaznena djela počinio poticanjem na način da je 45-godišnjaka „angažirao“ da počini kazneno djelo, uputivši ga u rent-a-car u kojem će iznajmiti vozilo i pokazavši mu u koji objekt treba provaliti i koje predmete treba otuđiti. Isto tako, sumnja se da je 45-godišnjak nakon svake provale teretni automobil predao 54-godišnjaku, zajedno s otuđenim predmetima, a koje predmete je 54-godišnjak prodao, a novac podijelio s 45-godišnjakom.

Provale u stanove na četiri lokacije

Između 10 i 17.20 sati na Peščenici u Ulici I. Ferenščica, nepoznati je počinitelj provalio u stan 60-godišnjakinje te otuđio nakit. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Između 13.30 i 19 sati u Novom Zagrebu u Ulici IV. Južna obala, nepoznati je počinitelj provalio u stan 63-godišnjakinje te otuđio nakit. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Između 17.15 i 17.30 sati na Trešnjevci, u Posavskoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u stan 38-godišnjakinje te otuđio nakit. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

A između 13.45 i 18.15 sati u Novom Zagrebu u Ulici Ivana Lackovića Croate, nepoznati je počinitelj provalio u stan 33-godišnjakinje te otuđio nakit i novac. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi više desetaka tisuća kuna.

Jedan auto ukraden, a drugi pronađen

Između 8. i 9. prosinca između na Trešnjevci u Ulici Blaža Trogiranina, na parkiralištu, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 48-godišnjaka. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 90.000 kuna.

Oko 7.30 sati na Peščenici u Ulici Petruševac, pronađen je osobni automobil marke Mercedes E300 zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 63-godišnjaka koji je otuđen između 5. i 6. prosinca sa područja Trnja.

Obavljenim očevidom utvrđeno da je nepoznati počinitelj najvjerojatnije otvorenim plamenom namjerno zapalio prethodno otuđen osobni automobil. Materijalna šteta iznosi oko 50.000,00 kuna.


Komentari