Kocka i droga odveli u zlo dvojicu mladih Zagrepčana: Koristili su ovaj zlokoban nož

Policija. Ilustracija. Oprema razbojnika (Foto: Vojko Basic / CROPIX) (Foto: Screenshot PUZ)

Droga, kocka i alkohol uništili su još dva mlada života. Dvojicu zagrebačkih mladića uhitila je policija zbog serije razbojništava po Zagrebu.

Sumnja se da su osumnjičeni 19-godišnjak i 20-godišnjak na području Dubrave, Maksimira, Trešnjevke i Trnja u vremenskom razdoblju od siječnja do rujna 2024. počinili ukupno 18 kaznenih djela razbojništava, od kojih tri razbojništva uz prijetnju nožem i 15 uz verbalnu prijetnju. Također je utvrđeno kako su počinili i jedno kazneno djelo razbojničke krađe te jedno kazneno djelo teške krađe na osobito opasan i drzak način.

Zagrebačka policija sumnjiči da je 15 kaznenih djela 19-godišnjak počinio sam, dok je 20-godišnjak počinio dva kaznena djela. Dva kaznena djela razbojništva počinitelji su počinili zajedno, dok je dva kaznena djela 19-godišnjak počinio zajedno s trećom nepoznatom osobom za kojom se i dalje traga u cilju utvrđivanja identiteta.

Trošili na kocku, drogu i alkohol

“Kaznena su djela više puta počinili u ukupno dvije trgovine na način da su prema unaprijed stvorenoj namjeri pričekali ispred trgovine do trenutka kada bi u trgovini zaposlenica ostala sama, nakon čega bi maskirani šalom, maskom ili motorističkom kacigom, ušli te uporabom noža ili uz verbalnu prijetnju otuđili novac iz blagajne te cigarete”, piše u policijskom priopćenju.

Ukradeni novac su trošili na alkohol, drogu i kockanje, a zato su i krenuli u svoj razbojnički pohod. Materijalna šteta  iznosi oko 12.222 eura.

Prilikom provođenja kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih je pronađeno više komada odjeće koju su nosili u vrijeme počinjenja kaznenih djela, motoristička kaciga kojom su se maskirali te nož kojim su prijetili.


Opet opljačkana pošta na zapadu grada, stanari u nevjerici: ‘Ovo je stoti put u godinu dana’


Komentari