Na službenoj listi pedofila poznati glumac iz serije koju svi volimo: Bludničio nad više žrtava

Predstava Sjajni momci (Foto: Ivo Ravlic / CROPIX)

Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović, koji je 2023. godine osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnikom, naći će se u registru pedofila Crne Gore u kojoj je rođen, potvrdilo je Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine, a prenosi Klix.ba.

Podsjetimo, Kasumović je osuđen za bludnje radnje nad maloljetnikom, a za cijeli slučaj se saznalo 16. rujna nakon predstave “Tiho, tiše”, u sklopu 6. Sarajevo Festa u Narodnom Pozorištu Sarajevo. 

Tijekom razgovora s publikom istaknuo se mladić koji je kazao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinitelj poznati glumac. Na pitanje o kome je riječ, mladić je odgovorio – Moamer Kasumović.

Predstava Sjajni momci
(Foto: Ivo Ravlic / CROPIX)

Otkupio kaznu

Mladić je u svojoj potresnoj ispovijesti u Narodnom Pozorištu kazao da se sve odvilo 2021. godine te da je cijeli slučaj imao i sudski epilog i da je donesena sudska presuda. Otkriveno je i da je glumac otkupio svoju kaznu, uplativši 36.500 konvertibilnih maraka, odnosno 18.250 eura.

Nakon što su se mediji raspisali o slučaju, ispostavilo da je glumac imao više žrtava. Evo što je ispričao jedan mladić.

“Ja sam odrastao na seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’ i njega sam odmah prepoznao i bilo mi je drago da ga vidim uživo”, kazao je mladić te dodao da mu se glumac tijekom večeri obratio te mu pričao kako je teklo snimanje serije te kako to sve izgleda iza scene. No, u jednom trenutku razgovora, glumac mu je se približio i šapatom ga upitao koliko često masturbira.


Uhićen strani radnik zbog uznemiravanja djevojčica: Oglasila se policija

‘Zaledio sam se’

“To me pitanje iznenadilo, ali mislio sam da je to neka muška priča. U tom trenutku nisam ništa pomislio”, kazao je mladić.

Mladićev otac ubrzo je došao s prijateljem kako bi otišli kući, a s njima je u auto ušao i Kasumović koji je tada živio na relaciji kojom je dječakova obitelj prolazila na putu kući. Petnaestogodišnjak i glumac nalazili su se na stražnjem sjedištu, automobilom je upravljao otac dječaka, a na suvozačkom je bio očev prijatelj. Tijekom vožnje, glumac je dječaku do znanja dao da bude tiho te ga dirao po intimnim dijelovima.

“Zaledio sam se. Šutio sam u šoku”, kazao je mladić, a glumac mu se idućeg dana javio na društvenim mrežama i pitao ga kako je spavao. Zbog svega, mladić je potražio pomoć psihoterapeutkinje koja ga je saslušala i savjetovala da ispriča roditeljima sve što se dogodilo, a oni su podnijeli prijavu.

Preminuo glumac iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’: Bila mu je dijagnosticirana teška bolest

Jedan od cijenjenijih glumaca

Kasumović je osuđen, a evo kako sve komentira mladić. “Poslije toga, vidio sam ga dva puta. Normalno hoda, živi, kao da se ništa nije dogodilo”, ogorčen je mladić.

Moamer Kasumović je bosanskohercegovački glumac, najpoznatiji po svojim ulogama u filmovima i serijama na prostoru bivše Jugoslavije. Rođen je 1981. godine u Sarajevu, a publika ga je najviše zapazila po ulozi Damira Fazlinovića u popularnoj humorističkoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Kasumović je završio Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, i tokom karijere je ostvario brojne uloge u kazalištu, filmu i televiziji. Pored svoje komičarske karijere, glumio je i u ozbiljnijim projektima, što ga čini jednim od cijenjenih glumaca u regiji.


Komentari