‘Zarasla i puna smeća’ Gradska groblja nikad zapuštenija: ‘Niti tko što radi, niti koga briga’

Groblje, ilustracija (Foto: Zagreb.info)

Zarastao i neuređeni okoliš u gradu Zagrebu mnogim građanima već tjednima zadaje probleme. Neki se žale na alergije, neki na komarce, neki da ne mogu normalno prošetati kućne ljubimce, a mnogi govore kako je grad postao preko noći zapušten i ružan.

‘Ne drže do mrtvih kamoli do živih’ Ostao u šoku kad je išao majci na grob

Isti problem pojavio se i na gradskim grobljima, a naši čitatelji upozoravali su na nikad gore stanje. Ipak, nakon žalbi stanovnika kako je gradsko groblje Odra nepokošeno i zaraslo, iz službe Gradska groblja Zagreb su u samo nekoliko dana riješili problem. No, javili su se drugi čitatelji kako su i ostala zagrebačka groblja u lošem stanju.

Tim povodom mi smo u našoj Facebook anketi pitali građane jesu li zadovoljni s održavanjem gradskih groblja, a neke od najzanimljivijih odgovora smo izdvojili.

“Miroševac, nikad zapušteniji. Važno da su podignuli godišnju naknadu za sto posto. Oko groba sve nabacano, kontejneri krcati. Prestrašno i sramota”, “Jedino je čisto ako je pao snijeg. Živica je posađena preblizu stazama, osim toga vrlo rijetko je poštucana, trava rijetko pokošena, kontejneri puni, pogotovo miješani otpad”, komentirali su neki građani, dok su se drugi odmah nadovezali.


“Oni žuti kontejneri sa malom okruglom rupom ne možeš ugurati plastični aranžman a i smanjili su broj kontejnera za ostali otpad. Razbacani lampaši, a pristojbu redovito plaćamo”, napisala je jedna stanovnica.

(FOTO) ‘JUG ITALIJE JE UREĐENIJI’! Smeće i nepokošena trava razbjesnili stanovnicu Jaruna: ‘Nemamo što pokazati u gradu, osim sramotu’

Drugi su komentirali da moraju stalno urgirati prema Gradskim grobljima jer se jedino tako eventualno počistiti.

“Ja već nekoliko godina idem u Upravu groblja i pokazujem slike i interveniram. Nakon toga se sve pokosi”, “Prije tri tjedna nisam mogla prići grobu na Miroševcu gore prema crkvi, trava viša od metra između svih grobova, slikala sam i poslala prigovor gradskim grobljima i uredu gradonačelnika, danas sam bila pokošeno je kako tako ali daleko od urednog”, napisali su neki građani.

Foto: Zagreb.info

Mnogima su za probleme na grobljima uperili prst prema sadašnjoj vlasti.

“Groblje zapušteno kao i grad, sva sreća da će to tako biti samo dvije godine dok ovi ne odu”, “Isto kao i sve drugo u Zagrebu, niti tko što radi niti koga briga”, zaključili su neki građani.


Komentari