‘ZAR ONI PROIZVODE TU VODU?’ Poskupljenje je iza ugla, a Zagrepčani na ozbiljnim mukama: ‘Sve će to narod izdržati…’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Dok se Zagrepčani pripremaju za povišenje cijene vode u gradu, koja će biti 15 % skuplja, nije jasno kako će se ona naplaćivati nekim građanima.

Naime, od 220.000 vodomjera u Zagrebu, oko 80.000 njih je – nezakonito. Osim što zbog toga grad trpi milijunske gubitke, trpe i građani koji ne znaju koliko su vode potrošili. Riječ je ovdje o vodomjerima koji nisu zamijenjeni nakon pet godina što su u upotrebi, kako bi trebali biti.

STIŽE NAJAVLJENO POSKUPLJENJE! Za manje od dva tjedna novi šok, ali i novi problemi na pomolu

Građane ovo poskupljenje itekako brine. Otkrili su nam to na društvenim mrežama.

“A što je s onima koji još uvijek nemaju svoj vodomjer u stanu, nego se trošak vode dijeli prema ukupnom broju ukućana iz šest stanova u jednom haustoru? Grad je to trebao početi rješavati prije 6-7 godina”, smatra jedan Zagrepčanin.

“U sve zgrade treba stavit vodomjere, posebno za svako kućanstvo, a ne da zgrada od 15 katova i 130 stanova ima jedan vodomjer i plaćanje se vrši po broju osoba u kućanstvu. Kad to napravite, onda dignite cijenu vode”, predlaže njegov sugrađanin.


“Ovim neprijavljenima bi takvu kaznu trebalo opaliti, da vide kak se troši voda s kamatama”, sugestija je čitateljice.

”Sve će to narod izdržati…”

Zagrepčani su većinom protiv ove odluke Grada da se infrastruktura obnavlja iz njihova džepa.

“Sve će to narod izdržati. Plaćamo najveći prirez, a novca nema. Kad im god bude usfalilo love, lupi po narodu”, ogorčena je stanovnica glavnog grada. Zbunjen je i jedan njezin sugrađanin.

“Ne razumijem, vodovod trpi gubitke? Zar oni proizvode tu vodu ili crpe iz vodozastitnih područja? Po čemu imaju gubitke? Nisu sto godina ulagali ni lipe u vodovodnu mrežu, a sad bi građani trebali plaćati rekonstrukciju iste”, piše čitatelj.

EVO APLIKACIJE ZA PRAĆENJE CIJENA: Ovdje možete provjeriti tko je cijene dizao, a kod koga su proizvodi pojeftinili

“A što je s vodom koja curi na sve strane po Zagrebu i nitko to ne sanira? Nedavno sam prolazila kraj bivšeg Badela, preko puta kampusa. Tamo jezero, vjerovatno ima i šarana, voda curi samo tako. I nikome ništa”, tvrdi jedna Zagrepčanka.

“Samo diži cijene, a uslugu molim lošiju nego kaj je bila”, sarkastična je jedna žena u komentarima.


Komentari