ZA BAREM MALO LAKŠE BLAGDANE! Anonimni heroj zagrebačkim beskućnicima uljepšao Uskrs: ‘Raduje me da postoje takvi ljudi’

Beskućnik, ilustracija (Foto: Unsplash)

Uoči Uskrsa, udruga Fajter, koja brine o zagrebačkim beskućnicima, primila je nesvakidašnju donaciju. Donator koji je želio ostatio anoniman odlučio je pokloniti kulen, kulenovu seku i sir iz domaće prozvodnje.

Na Facebook stranici Udruge sa dobivenim suhomesnatim proizvodima i sirom pohvalio se predsjednik udruge Mile Mrvalj koji je napisao kako su dobili hvalevrijednu donaciju te je dodao kako će beskućnici zahvaljujući tome imati dostojnu uskrsnu trpezu.

“Već je oko pet do šest kulena, kulenovih seka i sira podijeljeno beskućnicima, a ostatak ću još podijeliti. U ime svih članova humanitarne udruge Fajter i u svoje ime veliko hvala na ovoj divnoj gesti, posebno u vremenu pred Uskrs, raduje me da postoje ljudi koji djelima žive istinski kršćanski život. Potreba za hranom, lijekovima i higijenskim potrepštinama je svih 365 dana u godini”, rekao je Mrvalj.

Osim namirnica, udruga je nedavno dobila i donacije pet mini vraća za spavanje, također od drugog anonimnog donatora.

Podaci iz veljače pokazuju kako je stopa rizika od siromaštva u 2021. godini porasla na gotovo 20 posto, odnosno radi se o ukupno 750.000 građana koji se bore sa siromaštvom. Hrvatska mreža za beskućnike procjenjuje kako je u Hrvatskoj približno 2.200 beskućnika, a prema Europskoj tipologiji beskućništva i stambene isključenosti ima ih i 10.000. Upravo iz ovoga razloga je bilo kakva donacija beskućnicima od izuzetnog značaja.



Komentari