Uznemireni stanovnici na zapadu Zagreba: ‘Čujem policijski helikopter kaj već pol sata kruži oko kvarta’

Radovi na pothodniku Stenjevec, ilustracija (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Radovi na sanaciji kolničke konstrukcije iznad pothodnika Stenjevec započeli su u još u srpnju, no prilikom izvođenja radova utvrđeno je da je opće stanje armirano betonske ploče u iznimno lošem stanju te je definirana dodatna sanacija kako ne bi došlo do mogućeg urušavanja pothodnika.

Stanovnici Španskog konačno dočekali: Uređuje se ruglo u kvartu, saznajemo i kako će izgledati

Tri dana noćnih radova

Iz tog razloga sve do 13. 10. 2023. na Aleji Bologne vrijedit će privremena regulacija prometa, pri čemu je onemogućen ulaz i izlaz prema Gospodskoj ulici i obratno.

Svi građani upozoreni su na moguće poteškoće u prometu, dok radovi traju, no nitko od stanovnika tog dijela grada nije znao da ih čekaju noćni radovi, a time i noćna buka. Sinoć su naime kvartovske grupe na Facebooku bile pune komentara o tome što se događa.

“Teško je opisati, recimo da je najsličnije avionu koji prolazi”, “Ja čujem policijski helikopter kaj već pola sata kruži oko kvarta”, “Nešto tipa grebanje, kao da se netko nešto vuče po betonu”, pisali su građani.


Radovi na pothodniku Stenjevec, ilustracija (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Neugodni i iritirajući zvukovi

“Ja čujem i zvuči kao da voda šišti”, “Zvuči kao da netko vuče hrpu plastike”, “Užasan zvuk”, “U ljekarne po čepiće za uši”, “Stvarno nije ugodno kad u sitne sate ronda na najjače, a nemaš pojma što se događa”, dodali su.

Riječ je naime, o saniranju pothodnika Stenjevec koji tri dana i noći pješaci neće moći koristiti.

Krenula ugradnja podzemnih spremnika na još jednoj lokaciji: Dio centra grada bit će zatvoren deset dana

“Ovim putem vas obavještavam da ćemo krenuti s hidrodemoliranjem betonske ploče u noćnim satima prema već prije dogovorenoj organizaciji od 22:00 do 4:00 ujutro. Predviđeno trajanje je tri noći, 03.10., 04.10., 05.10.”, obavijestio je izvođač radova.


Komentari