U Zagrebu studentski prosvjed zbog profesora: ‘Emocionalno zlostavljao i spolno vrijeđao studenticu’

Ozren Prohić (Foto: Darko Tomas/CROPIX)

Studenti Akademije dramske umjetnosti najavljuju prosvjed 30.10. u 13 sati ispred glavne zgrade ADU na Trg Republike Hrvatske 5.

Razlog prosvjeda je jedan do njihovih profesora Ozren Prohić. U najavi prosvjeda detaljnije su opisali razloge.

Suspendiran

“2021. godine profesor Ozren Prohić suspendiran je zbog nedoličnog ponašanja prema studentima. Na Akademskom vijeću 29. 9. 2023., na odluku dekana on je vraćen na posao i rad sa studentima. O razlozima zašto je vraćen na radno mjesto te pod kojim uvjetima je vraćen nazad studenti nikad nisu bili obaviješteni.

redatelj Ozren Prohić
(Foto: Duje Klaric/CROPIX)

Zbog te dekanove odluke koja se kosi s preporukom Povjerenstva za provođenje postupka unutarnje istrage o utemeljenosti prijava za spolno uznemiravanje, zlostavljanje, kršenja načela ravnopravnosti spolova i povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja Akademije dramske umjetnosti za njegov slučaj, cijelo Povjerenstvo je dalo ostavku na svoja mjesta.

Zbog scene u parku ocrnili majke i očeve: ‘Žao mi je gledati dječicu pored roditelja zombija’


Mi kao studenti na prosvjedu ćemo izložit svoje zahtjeve prema dekanatu i Akademiji. Na prosvjedu će se puštati snimka zlostavljanja studentice od strane Ozrena Prohića. Emocionalno zlostavljanje i slučajevi seksualnog uznemiravanja ne smiju biti cijena na koju pristajemo kako bismo mogli studirati na ADU”, poručili su u najavi.

Audiosnimka vrijeđanja studentice

Naime studenti kazališne režije poslali su snimku kako izgleda školovanje na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Na audiosnimci koju su “Provjerenom” proslijedili studenti, jasno se čuje kako njihov profesor Ozren Prohić više od 20 minuta urla i vrijeđa studenticu na generalnoj probi njezina završnog rada.

Zagrepčani o tome koliko im eura treba za tjedan dana lagodnog života: Mladić ‘ispalio’ iznos koji nitko ne bi očekivao

“Recite mi što je ovo? Što je ovo? Ja sam škandaliziran, ja ću protestirati probu jer je ovo škandalozno, jer je ovo kako vi mene zaje*avate škandalozno! Pa da ne možeš maknuti ovaj ku*ac dva metra, da nisi maknula ovaj ku*ac dva metra. Je*o ti bog mater…”, ovako profesor na Akademiji dramskih umjetnosti komentira generalnu probu predstave koju je studentica pripremila za diplomski ispit.

Na fotografiji: Hrvoje Klobučar, Barbara Vicković, Ozren Prohić, Zrinka Turalija Kurtak i Adam Končić.
(Foto: Tomislav Kristo/CROPIX)

“Ja sam škandaliziran. Ja ovo ne mogu gledati, da vi mene zaje*avate sat i pol vremena! Ovo je strašno što vi meni radite! Da moj bivši student ovo radi je škandalozno! Ovo da ovaj student tu meni radi to kod vas, kao da nikad nije ništa bio kod mene, je škandalozno”, nastavio se derati.

 


Komentari