Tradicionalna humanitarna akcija stanovnika Rudeša: ‘Dođite i vi na sajam i pomognite najugroženijima’

Humanitarna akcija udruge građana 'Rudešani' (Foto: Facebook)

I ove godine stanovnici Rudeša pripremaju humanitarni Advent kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. To su u ovom slučaju korisnici Pučke kuhinje na Svetom Duhu za koji se dnevno kuha oko 400 obroka.

Zagrebački Rudeš ponosno uz Vukovar: Organizirali veličanstveni vatromet, ali i humanitarnu akciju

“Dakle 19.12. u utorak kada školarci imaju svoj božićni sajam i priredbu, mi ćemo ispred škole imati malu humanitarnu akciju. Svi koji dođu moći će se podružiti, popiti kuhano vino, čaj, pojesti fritule, kolačiće, kupiti neke rukotvorine od keramike, gline, drveta. Sav novac koji se skupi ide za Pučku kuhinju na Svetom Duhu i to najviše u obliku hrane. Primjerice, prošle godine skupili smo dvije tone hrane”, istaknuo je Jura Piplica iz Udruge građana ‘Rudešani’.

Plakat humanitarne akcije u Rudešu (Foto: Udruga građana)

Tradicija se nastavlja

“Inače davno prije u Rudešu je postojao župni Caritas, i uvijek je bila tradicija da se par dana prije Božića skupimo, popijemo pivicu, i svatko je donio vrećicu brašna, šećera, ulja i tako smo pomagali.

Onda se taj Caritas prebacio na Kustošiju i to je sve nekako stalo. Nova ideja se rodila prije četiri godine, kada smo ponovno pokrenuli tradicionalnu božićnu humanitarnu akciju i jako smo ponosni na nju”, istaknuo je naš sugovornik.


Malim nogometašima s Rudeša preko noći se srušili snovi: ‘Samo smo dobili poruku da za njih više nema mjesta’


Komentari