‘To baš moraš biti poremećen’ Zagrepčani ogorčeni novim pokušajem iživljavanja nad psima: ‘Imamo i jednog koji puca zračnicom’

Pas u jednom zagrebačkom parku (Foto: Ivana Nobilo / CROPIX)

Još jedan slučaj pokušaja zlostavljanja i iživljavanja nad psima, ovoga puta u Maksimiru, uznemirio je mnogobrojne stanovnike grada Zagreba.

“Prilikom šetnje psa naišao sam na isplanirano postavljeni komad mesa nasred staze pored parka za pse u Švarcovoj. Očito netko ponovno nije normalan, a bome nije ni prestao biti i pokušava ubiti pse”, napisao nam je čitatelj.

Foto: Čitatelj

Nažalost to nije prvi put da vlasnici kućnih ljubimaca u Zagrebu nailaze na opasnosti. Mrzitelji pasa pokušavaju ih usmrtiti i postavljanjem mesnih kuglica ispunjenih staklenim krhotinama, ali i umočenim u razna otrovna sredstva.

‘To je za najoštriju osudu i kaznu’ Tomašević o još jednom slučaju trovanja pasa: ‘Ne mogu uopće zamisliti taj um’

“Ima hrpa ovakvih slučajeva iz ovog parka i s ovog područja, no policija nekim čudom ne uspijeva napraviti ništa”, rekao nam je čitatelj.

Tim povodom mi smo u našoj Facebook anketi pitali građane ima li i u njihovim kvartovima slučajeva trovanja životinja. Izdvojili smo neke od najzanimljivijih odgovora.


“Monstrum, koji prijepodne mrzi sebe, a ostatak dana cijeli svijet”, “Nije mi sam jasno kojim bolesnicima smetaju životinje, to bas moraš biti poremećen”, “Strašno u šta se ova zemlja pretvara. Zastrašujuće”, komentirali su neki od građana, a drugi su se odmah nadovezali.

‘Pitanje koliko je dana provela bez hrane i vode’ Netko je bacio psa i ostavio ga u kontejneru: ‘Kisnula je i mučila se na vrućini’

“Vlasnici pasa sa toga područja neka se organiziraju i dogovore da svaki dežura sat vremena noću i vjerujem da će uhvatiti gada, a onda neka ga nahrane time”, “Nama u Klari truju jadne mačke koji izbacuju na ulicu kad im dosade, jako žalosno”, “Ne samo bačenom hranom, imamo i luđaka koji puca zračnicom po psima i mačkama”

Mnogi su bili ogorčeni ovim slučajem, no bilo je i onih koji su govorili kako dio odgovornosti leži i u vlasnicima.

Foto: Čitatelj

“Ima neodgovornih vlasnika koji šeću psa, a psa niti vide, niti znaju što radi, najvažnije da im je mobitel u fokusu”, “U mom kvartu ima hrpetina vlasnika koji šeću ogromne pse bez lajne i ne kupe izmet za njima”, “Mnogi se ne pridržavaju reda, ali zar treba ubiti  životinju”, pisali su neki građani.


Komentari