Susjedi iz pakla prešli svaku mjeru: Zagrepčanki se smučilo kad je otkrila što je završilo na njezinoj klimi

Problemi sa susjedima koji bacaju stvari kroz prozor (Foto: Čitateljica)

Suživot u stambenoj zgradi ponekad je sve samo ne lagan. I dok jedni imaju susjede s kojima će preko balkona razmijeniti ručak koji je zamirisao ili im na vrata pokucati s tanjurom kolača, drugi pak imaju susjede iz pakla od kojih im pucaju živci.

Roditelji užasnuti otkrićem u dječjem parku u Zagrebu: ‘Našlo ih je dijete od šest godina’

Takve susjede ima i Zagrepčanka koja nam je ispričala što već gotovo osam godina trpi od obitelji koja žive u stanu iznad nje.

”Radi se o jednoj peteročlanoj obitelji i tako to traje dosta dugo. Prvo je gospođa demonstrativno bacala bukete cvijeća kad bi joj bivši muž donosio cvijeće. S time je počelo, s buketima cvijeća pod prozorom. A onda su njezine kćeri počele bacati jabuke, razno voće, kruh namazan paštetom”, priča nam gospođa na čijem klima uređaju redovito završavaju ostatci susjedinog ručka.

No najnoviji incident, koji se dogodio u utorak, užasnuo je našu sugovornicu koja je do tog trenutka mislila da je već vidjela sve od problematičnih susjeda. Naime, kroz prozor susjedina stana njezina je klima ”okupana” – povraćotinom.

Povraćotina na klima uređaju (Foto: Čitateljica)

”Ovo danas je iznenađenje godine. Ja sam bila u šoku. Pohala sam piletinu i čujem da nešto pada po klimi, ali to je padalo i po prozoru. Muka mi je, baš se osjetio onaj miris kiseline. Odvratno. Poslala sam odmah i predstavnici stanara poruku i ona kaže: ‘Pa zar opet’. Onda sam ja to čistila vlažnim maramicama”, kaže ogorčena Zagrepčanka.


Prozor zaprljan povraćotinom (Foto: Čitateljica)

Predstavnica stanara već je nekoliko puta, kaže, intervenirala. Fotografirala je više puta otpatke hrane i napisala upozorenje na oglasnoj ploči. Tada bi se situacija na neko vrijeme smirila, no onda bi ponovno susjedi dvorište zgrade počeli koristiti kao osobnu kantu za otpad.

”Meni je pukao film kada su bačene dvije šnite pohanog kruha na moju klimu pa sam ju pozvala na razgovor (vlasnicu stana, op.a.) i onda je bilo malo mira, iako je negirala da je to od njih. U zadnjih godinu dana ima i opušaka i pepela od cigareta”, ispričala je stanarka zgrade.

Čim ga se sjete purgerima srce zaigra: Danas je oronula ruševina, no nekad su se ovdje stvarale najljepše zagrebačke uspomene

Dodaje i da je jednom prilikom vlasnica svojevoljno iz zajedničkog hodnika u zgradi maknula vatrogasni aparat kako bi na to mjesto postavila vlastiti ormar, pa su sustanari vodili bitku i oko toga da se vatrogasni aparat vrati tamo gdje mu je mjesto.

”Ja sam u ovoj zgradi od 1979. godine. Tu je 70 posto stanara starije dobi. Ovakvih stvari nikad nije bilo, tog rondanja, nabijanja, igranja ongometa po stanu. U mom haustoru nas ima 22 i nitko to ne radi. I ta susjeda stalno govori da smo mi luđaci i čudaci i da mi nju napadamo”, zaključila je ogorčeno.


Komentari