Stiže još jedan pothodnik koji će spajati Trokut i Trnsko: ‘Djeca više neće morati prelaziti preko pruge’

Gradi se važan pothodnik (Foto: Davor Pongracic/CROPIX)

Kako bi učenici iz novozagrebačkog Trokuta došli do osnovne škole u Trnskom, moraju prijeći preko željezničke pruge koja odvaja dva kvarta. Kako bi njihova svakodnevna šetnja prošla što sigurnije, stanovnici tog dijela Novog Zagreba već godinama priželjkuju izgradnju pothodnika ispod pruge, a po svemu sudeći to bi se uskoro trebalo i ostvariti. Iako već postoji jedan pothodnik koji spaja Trnsko i Trokut, riječ je o novoj investiciji.

Postala misterij: Ogromna zelena zgrada u Novom Zagrebu izaziva čuđenje već 13 godina

Grad Zagreb upravo je raspisao natječaj kojim traže izvođača za izgradnju pješačko-biciklističke staza u nastavku Ulice Leopolda Tepeša u Savskom gaju, a projekt uključuje i pothodnik ispod željezničke pruge preko Trokuta do Trnskog.

Staza bi trebala bi biti duga 104 metra, a široka bi bila oko 4,5 metra. Sam pothodnik dugačak će biti oko 12 metara, a dubok oko pet metara ispod pruge.

Nacrt novog pothodnika (FOTO: Grad Zagreb/EOJN)

Radovi u pet faza

“Riječ je o projektu koji je zasigurno potreban stanovnicima oba kvarta, posebno djeci koja putuju u školu. Ovako će biti puno sigurnije za njih, djeca neće morati prelaziti preko pruge. Projekt je nastao na inicijativu tadašnjeg predsjednika Vijeća mjesnog odbora Savski gaj Ilije Tufekovića, a gradska četvrt podržala ga je jednoglasno, što mnogo govori o njegovoj važnosti za stanare”, rekao je Jadranko Baturić, vijećnik Stranke rada i solidarnosti iz Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad.

‘GADI MI SE PROLAZITI TUDA’ Stanovnici Trnskog na rubu živaca, žele da se konačno riješi jedan problem: ‘Odvratno je, nije ugodno uopće’


Procijenjena vrijednost radova je 1,2 milijuna eura bez PDV-a, a natječaj je raspisan nakon savjetovanja s javnosti provedenog u srpnju ove godine. Pothodnik će se raditi u pet faza.

Kako stoji u natječajnoj dokumentaciji, cijeli pothodnik izvest će se na uređenom platou bočno od pruge. Zatim će se ispod pruge iskopati građevinska jama, a pothodnik će se postupno, u fazama, navući u taj prostor. Željeznička pruga se za većinu dijela radova neće zatvarati.

Projekt će biti skuplji

Osim pothodnika i pješačko-biciklističke staze, izvest će se i nova javna rasvjeta, kako bi svi prolaznici na siguran način mogli proći ispod pruge. O ovom građevinskom pothvatu govori se već nekoliko godina, a za to vrijeme nabavljalale su se potrebne dozvole te se pripremala projektna dokumentacija.

“Šteta je samo što će se to napraviti tek sad, jer je projekt bio spreman već prije smrti bivšeg gradonačelnika Milana Bandića. Zato će sad biti i skuplje za izvesti. Ali, pozdravljam potez, bit će to izvrsno za stanovnike”, rekao je Baturić.


Komentari