Stanovnici Zagreba tužni i razočarani: ‘Došlo mi je da povratim svakih sto metara, fuj’

Ljeto u Zagrebu (Foto: Nera Simic/CROPIX)

Brojni su se stanovnici Zagreba ponadali da će nakon povratka s godišnjih odmora grad zateći u nešto boljem stanju, barem što se tiče smeća, neugodnih mirisa i svih drugih detalja koji se tiču odlaganja otpada i održavanja javnih površina.

Zagrepčani frustrirani zbog smeća: ‘Odvratno je vidjeti hrpe kontejnera svakih 20 metara, a tek gnoj koji curi iz onog za biootpad’

Sudeći po komentarima na Facebooku, razočaranje trenutnim stanjem doseže vrhunac. ‘Grad nam je mega prljav. I smrdi’, započeo je temu jedan korisnik Facebooka, a komentari su se počeli nizati, često potkrijepljeni i konkretnim primjerima.

‘Mislila sam da je to jer sam došla s mora’

‘Već dugo. Očajan je’, napisala je jedna komentatorica. ‘Došlo mi je da povratim svakih 100 metara. Mislila sam da je to jer sam došla s mora, no vidim da fakat svima smrdi. Fuj!’, komentirala je druga.

‘Prljav, neodržavan, neorganiziran, nekulturan i još more toga. Potpuni raspad je na vidiku. Samo me zanima na što će sličiti kada se sve ove silne novogradnje usele i priključe na infrastrukturu’, zabrinuto će jedan Zagrepčanin.

Tomašević se brani od napada zbog smeća: ‘Nije istina da je došlo do smanjenja odvajanja otpada’


‘Žalosna istina. Ako je grad ogledalo stanovnika, ispada da smo zmazanci. Ne branim nikoga, ali kao i sve u životu, postoje dvije strane medalje’, dodaje jedan sugrađanin. ‘Smrdi tjednima doslovno. Živimo u smetlarniku’, piše jedan korisnik Facebooka. ‘Da, strašno. Sve što se dodatno strga, tako i ostane’, dodaje jedna Zagrepčanka.

Nekad nepokoren, danas nepokošen

Osim neugodnih mirisa koji se šire po gradu, Zagrepčani su primijetili i promjene na zelenim površinama. ‘Već jako dugo od nepokorenog postao nepokošeni grad. I baš prljav’, piše jedan komentator.

Umjesto dugih osvrta, mnogi su se komentatori na stanje u Zagrebu osvrnuli fotografijama smeća koje ‘kipi’ iz kontejnera te značajno narušava kvalitetu života u metropoli.

Tužan prizor u ljetnom Zagrebu (Foto: čitatelj Zagreb.info)
Kontejneri su pretrpani (Foto: čitatelj Zagreb.info)
Smeće je razasuto po ulicama (Foto: čitatelj Zagreb.info)
Zagreb je pretrpan smećem (Foto: čitatelj Zagreb.info)


Komentari