‘SRAMOTA, ULAZE IAKO JE ZABRANJENO’ Zagrepčani ne mogu izaći na kraj sa sugrađanima, otkrili još jednu neodgovornu naviku: ‘Molim vas, poduzmite nešto’

Foto: Čitateljica

Kućni ljubimci velika su obveza, a čini se da mnogi vlasnici zaboravljaju da svi drugi ljudi oko njih nisu dužni na vlastitoj koži osjetiti da oni imaju ljubimce. Zagrepčani već dulje vrijeme muku muče s neodgovornim dijelom vlasnika pasa koji svoje ljubimce šeću bez uzice ili ih puštaju da hodaju okolo bez nadzora, a poseban su problem i oni koji ne skupljaju izmet pasa, već ga ostavljaju svim sugrađanima da u njega ugaze.

‘MA KAKO VAS NIJE SRAM’ Bijesna Zagrepčanka ima poruku za jednu skupinu građana: ‘Neopisivo ste odvratni’

No sada su nam stigle fotografije jedne čitateljice koje su nam pokazale da neki Zagrepčani prelaze granice. Neki tako svoje pse ljubimce šeću u ograđenim školskim dvorištima i igralištima koja su namijenjena isključivo za školsku djecu. Te je prizore ona snimila na dječjem igralištu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić.

Foto: Čitateljica

”Sramota na dječjem/školskom igralištu, gdje je nacrtano i napisano da je područje zabranjeno za pse! Područje igrališta i parka je ograđeno ogradom, ali vlasnici pasa svakodnevno u jutarnjim i večernjim satima ulaze sa svojim ljubimcima. Imam dvoje djece i ljuti me to jer poštujem propise i pravila ponašanja i djecu učim istom! Dijete od sedam godina me pita zašto su oni tu kad imaju svoje igralište za pse”, ogorčena je Zagrepčanka.

Apelira da se nešto poduzme. ”Molim Vas poduzmite nešto jer djeca se igraju i valjaju po toj travi po kojoj se pas uredno pomokri! Živimo u blizini i susjedi nam imaju pse i poštuju znakove, ne ulaze na dječje igralište i park! Vjerujte, uglavnom se i radi o vlasnicima velikih pasa”, ispričala nam je.



Komentari