Sin teško stradalog radnika Čistoće: ‘Takav je bez ruke preskočio ogradu’

Odron (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

U novom urušavanju otpada na zapadnoj strani zagrebačkog odlagališta Jakuševec najgore je prošao 59-godišnji radnik Zagrebačkog holdinga. Na Rebru su mu morali amputirati lijevu ruku, slomljena su mu tri rebra, a ima i frakturu torakalnoga kralješka.

Bez ruke preskočio ogradu

Sin teško stradalog radnika ovako je opisao stanje njegovog oca nakon što ga je posjetio u bolnici.

“Tata je u jako dobrom stanju. Psihički je dobro, i dobro je prihvatio što nema ruku, za sada je sve u redu, barem su tako doktori rekli. Rekao mi je da je čuo pucanj, kao bomba i onda je bio odron, nije stigao pobjeći, nešto mu je odsjeklo ruku, kaže da ne zna što je to bilo. Takav je, bez ruke, preskočio ogradu i izašao na cestu. Svjestan je svega što se dogodilo”, ispričao je za 24sata.

Rekao je kako ga je već zvao gradonačelnik Tomašević te pitao može li doći u posjet njegovom ocu. Najavio je i da će obitelj angažirati odvjetnika te idu u tužbu.

Novi problemi nakon odrona, pobunili se i radnici: ‘Ne idemo na Jakuševec’


 

Radnici ne žele sutra na Jakuševec

Ljutiti radnici i sindikati poručuju kako radnici neće dolaziti na odlagalište na Jakuševcu i kako neće raditi dok se ne utvrdi da je ondje sve potpuno sigurno za njih i njihovo zdravlje.

Što se tiče odlaganja otpada, danas se ne odlaže otpad na Jakuševec ,a gradonačelnik Tomislav Tomašević radnije tijekom dana održao je konferenciju za novinare te rekao kako se nada da bi se otpad sutra trebao odlagati na dijelu gdje ne postoji ugroza.

Odron planine smeća na Jakuševcu (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

“Prema neslužbenim informacijama iz Inspektorata, u dijelu kompostana od 300 metara neće se dozvoliti daljnje odlaganje otpada, ali će se u skorom roku dozvoliti i odlaganje otpada gdje ne postoji ugroza. To su nekakve trenutne informacije iz DIRH-a”, rekao je Tomašević.

 


Komentari