Rudešani prikupili potreban iznos: Šestero djece slabijeg imovinskog stanja moći će na maturalac

Organizatori (Foto: Udruga građana Rudešani)

Udruga građana Rudešani prošlog je vikenda organizirala humanitarni nogometni turnir kako bi djeci slabijeg imovinskog stanja omogućili odlazak na maturalno putovanje.

Humanitarni turnir u Rudešu (Foto: Udruga građana Rudešani)

Naime, nakon održanog turnira moglo se još uplaćivati na račun udruge, a u četvrtak su izvijestili kako su prikupili potreban iznos i kako će njime omogućiti putovanje za šestero djece, a riječ je o iznosu od tri tisuće eura.

“Nedopustivo je da u današnje vrijeme djeca osjete bilo kakve podjele, a posebice da im se zbog materijalnog stanja u obitelji ne mogu ispuniti snovi, a svi znamo koliko je klincima važno biti dio ekipe i posebice otići na taj maturalac koji se pamti cijeli život. Kad smo saznali za tih šestero djece, nismo mogli samo stajati prekriženih ruku već smo odlučili da svako dijete ima osmijeh na licu”, poručio je predsjednik udruge Jura Piplica, zahvalivši svima koji su se odazvali ovoj plemenitoj akciji.

Plemenita gesta Rudešana: Organizirali humanitarnu akciju kako bi djeci slabijeg imovinskog stanja mogli platiti putovanje sa školom


Memorijalni humanitarni malonogometni turnir održao se drugu godinu zaredom u spomen na prerano preminulog Maria Budimira koji je odrastao i živio u Rudešu do 2008., a od tada u Trnovčici gdje je bio dobri duh kvarta. Bio je igrač Rudeša, Zagreba, Hrvatskog Dragovoljca, Trnja i kadetski reprezentativac Hrvatske.

Slavlje na završetku humanitarnog turnira (Foto: Udruga građana Rudešani)

Podsjetimo, ovo nije prvi put da su se Rudešani organizirali u humanitarnoj akciji. Prošle su godine prikupljali novac za obnovu trošne kuće obitelji s petero djece, a svako godine prikupljaju potrepštine i novac za pučku kuhinju na Svetom Duhu uoči Božića.

Rudeški Boysi organizirali akciju u kojoj su skupili 1900 Kinder jaja pa s mađioničarom razveselili vrtićarce na Banovini


Komentari