Rekordan broj noćenja u Zagrebu za Advent: Među stranim posjetiteljima dominiraju Rusi

Zagrebački turizam može se pohvaliti kako je grad u prosincu imao čak 161 tisuća noćenja, čime je premašen broj noćenja krajem godine u Zagrebu i za 2020. (za 257%), ali i rekordnu 2019. (za 64%).

Kako su u utorak izvijestili iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), hoteli su u gradu bili rasprodani za Silvestrovo, a vjeruju i kako će nadolazeći “Snow Queen Trophy” dobru popunjenost nastaviti i u siječnju.

Već su prvi dani 2022. iznimno dobri s više od tri tisuće turista prvog i drugog siječnja te 10,7 tisuća noćenja, od čega ih je sedam tisuća bilo u hotelima.

“Iako nas još nekoliko dana dijeli do službenog završetka adventskih i novogodišnjih događanja u Zagrebu, ostvareni rezultati pokazuju da je i ovo tranzicijsko i hibridno izdanje Adventa Zagreb privuklo mnoge posjetitelje. Zagreb je, kao i u godinama prije pandemije, u samom vrhu po ostvarenim turističkim rezultatima u Hrvatskoj”, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Pored domaćih gostiju koji su činili većinu posjetitelja, zanimljivo je istaknuti kako su Rusi činili većinu stranih posjetitelja, što se veže i uz to što u Hrvatskoj imaju pristup cjepivima za covid potvrde kojih u Rusiji nema. Nijemci, posjetitelji iz BiH te slovenci i Talijani, također su u visokom broju posjetili Zagreb u prosincu, a isto nastavljaju i u siječnju.

 



Komentari