RADI SE PUNOM PAROM! Evo koji su sve projekti u tijeku u Zagrebu, ali i što će se tek početi raditi

Ilustrativna fotografija (foto: Dragan Matic / CROPIX)

Zagrebački holding objavio novi broj svog digitalnog časopisa u kojem je otkrio i nove projekte koji stižu u Zagreb.

Tako se najavljuje niz novih projekata za vodu i kanalizaciju u cijelom gradu. Jedan od većih zahvata, navodi Holding, jest rekonstrukcija javnih kanala u ulicama Jabukovac, Paunovac i Slavujevac na Tuškancu vrijednosti oko 14 milijuna kuna bez PDV-a.

Osim toga, radovi su u tijeku na izgradnji sabirnog kanala u Huzjanovoj ulici u Gajnicama. Ti bi radovi trebali omogućiti ispravnu odvodnju putem javnog kanalizacijskog sustava, točnije da se, osim prvih najzagađenijih oborinskih voda, omogući prihvaćanje i sanitarnih voda objekata koji gravitiraju predmetnim kanalima.

Mijenjaju se cijevi na istoku grada

U Gornjoj je Dubravi pokrenut projekt izgradnje PS Jalševec, vodoopskrbnih cjevovoda u naseljima Oporovečki Breg, Jalševec i Sveta Barbara, a gradit će se i vodospremnik Sveta Barbara. Projekt obuhvaća Jalševečku cestu, Svetu Barbaru, Prešce, Budake, Goliš, Pričevlje, Oporovečke vinograde, Đurine i Prevende.

Nisu zapuštene ni Sesvete u kojima je pokrenut projekt izgradnje vodoopskrbnih cjevovoda za vodospremu Šimunčevec i izgradnja vodospreme.


Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Dobrodol, Šimunčevec i Vuger selo dobit će sliv sabirnog kanala ”Šimunčevečka’‘.

Podsljeme proširuje vodoopskrbnu mrežu u Markuševečkom Popovcu i Šuškovićima, što će omogućiti da to cijelo to područje dobije funkcionalnu vodoopskrbu, ali i protupožarnu zaštitu.

Javni kanal u radovima na Maksimiru

U planu je i rekonstrukcija magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda u Šestinskom vijencu, a projekt obuhvaća i rekonstrukciju kućnih priključaka.

U gradskoj četvrti Maksimir radi se na rekonstrukciji javnog kanala u Donjem Rimu, a u četvrti Peščenica-Žitnjak grade se javni kanal i vodoopskrbne cijevi u Ulici Charlesa Darwina.

Podsused-Vrapče dobiva kanalizacijsku mrežu naselja u ulicama Jarek donji, Banovski put, Jarek gornji, Šešeki, Hlašići i Repinjak.

Zagrebački holding otkrio je i da Vodoopskrba i odvodnja tijekom 2021. uložila u postojeće mreže izgradnjom 19 kilometara novih cjevovoda i 18 kilometara kanala. Sanirano je pet kilometara cjevovoda te dva i pol kilometra kanala.


Komentari