POLICIJA UHVATILA LOPOVA IZ GARAŽE: Automobile pljačkao uz pomoć ‘čarobne’ spravice

Zeljko Hladika/Vecernji list

Policija je razbojnika uhvatila nakon što je dobila prijave od većeg broja vlasnika automobila. 

U manje od deset dana J. T. (39) pročešljao je više automobila i iz njih ukrao stvari u vrijednosti od 35.000 kuna. Sve je pljačke obavljao uz pomoć male sprave, a policija ga je uhvatila nakon što je dobila nekoliko istovjetnih prijava iz istih podzemnih garaža od vlasnika automobila koji su tvrdili da su zaključali svoj automobil. 

Uhvaćeni J.T. otprije je poznat policiji, a iz automobila je krao laptope, tablete, mobitele i GPS uređaje. Operirao je na parkiralištima City Centara East i Garden Malla na Žitnjaku i u zagrebačkoj Dubravi, a u vremenu između 25. veljače i 8. ožujka počinio je ukupno četiri krađe.

Ključan je bio uređaj za blokiranje frekvencije

Njegova metoda pljačke bila je pomno isplanirana. Prvo bi pričekao da mu žrtve izađu iz automobila i krenu prema ulazu u centar, a on bi u trenutku kada bi vlasnici sa daljinskim ključem zaključavali automobil, upalio svoj uređaj za blokiranje frekvencija daljinskoga ključa. Dok bi vlasnici kupovali uvjereni da su automobil zaključali, on bi jednostavno ušao u otključani automobil i pokupio sve što ima ikakvu vrijednost.

Policija je nakon nekoliko istovjetnih prijava pokrenula istragu. Nakon pregleda nadzornih kamera, identitet kradljivca brzo je otkriven.



Komentari