Petek poručuje: ‘Zagrebački holding treba razbiti k’o beba zvečku, a ja znam kako to postići’

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Kandidat za gradonačelnika Zagreba i nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek na konferenciji za novinare ispred Vodoopskrbe i odvodnje u Patačićevoj ulici izjavio je kako želi Zagrebački holding transformirati u male i povoljne komunalne tvrtke kao nekada.

“Kandidirao sam se za gradonačelnika jer jasno znam što treba učiniti sa Zagrebačkim holdingom i kako treba voditi gradsku upravu. Moramo pružiti servis građanima koji mora biti efikasan, jednostavan i povoljan što se tiče usluga”, rekao je Petek.

Upozorio je da na toj lokaciji rade zaposlenici još od potresa bez grijanja i tople vode te da je dimnjak u lošem stanju i kako bi se mogao srušiti. Tvrdi da je probno grijanje uključeno tek jučer nakon što je poslao poziv novinarima za konferenciju, pa mu je žao da to nije još ranije učinio.

Gradonačelniku Milanu Bandiću, predsjednici Uprave Zagrebačkog holdinga Ani Stojić Deban i direktoru Vodoopskrbe i odvodnje Marinu Galijotu uputio je poziv da otvore vrata tvrtke kako bi mediji snimili u kojim uvjetima zaposlenici rade.

Ističe kako je slučaj s Vodoopskrbom i odvodnjom samo jedan od primjera gdje se vidi na koji način gradska uprava i uprava Holdinga brinu za svoje radnike.


“Što se vodovoda tiče znamo da imamo velike probleme s vodovodom, velike gubitke, a s druge strane plaćamo jednu od najskupljih voda po kubiku u Hrvatskoj”, rekao je Petek i dodao:

“Zagrebački holding treba ‘razbiti k’o beba zvečku’, treba ga transformirati u male, komunalne tvrtke kao što su bile nekada”. Direkciju Holdinga treba, kako kaže, raspustiti jer ionako sve tvrtke imaju svoje uprave i svoj menadžment.

“Stoga treba napraviti novi model upravljanja gradskim tvrtkama i pozivam radnike da se strpe još malo jer promjena će doći (na lokalnim izborima) u svibnju sljedeće godine. Promjena će biti na bolje, jer na lošije ne može biti”, rekao je Petek.

Vjeruje da će promjenu u Zagrebu podržati svi koji žele raditi i zadržati posao i koji ne žele da se gradske tvrtke privatiziraju.

“Grad Zagreb ima skupe usluge, on ne funkcionira najbolje i to je nešto što treba promijeniti i na čemu treba raditi. Uvjeren sam da u gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu postoje brojni djelatnici s dobrim idejama koje ćemo svi zajedno pokušati realizirati kako bi građanima bilo bolje jer cilj i svrha je brza, efikasna usluga. Naravno, tu nema prostora za silne zarade”, poručio je Petek.


Komentari